REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

„Slavit ćemo nekoliko dana“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 08:42

Trener Eintrachta je najavio da će se s ulica Seville slavlje u narednom periodu preliti na ulice Frankfurta

Slavilo se do ranih jutarnjih sati, a vjerojatno će se i nastaviti u sljedećim danima na frankfurtskim ulicama nakon što je Eintracht podigao trofej Europske lige. Brojni vjerni navijači slavlje su započeli na ulicama Seville i tribinama Sanchez Pijuzana nakon dramatične utakmice koja se odlučivala u ruletu jedanaesteraca. Iako su Rangersi poveli u drugom poluvremenu preko Ariboa u 57. minuti, Eintracht se brzo vratio golom Borea na asistenciju Kostića u 69.

Produžeci su nakon 1:1 prošli bez golova pa su u izvođenju jedanaesteraca bolji igrači Eintracht Frankfurta. U 13 europskih utakmica izlazili su bez poraza i stigli do trofeja, drugog u povijesti nakon što su u sezoni 1979./80. osvojili Kup pobjednika kupova. Tvorac ovog čudesnog uspjeha je trener Oliver Glasner koji nije skrivao oduševljenje nakon utakmice.

„Ono što su dečki napravili, ne mogu pronaći riječi i ne propuštam ih često. Danas smo se vratili, svi su opet sve istisnuli. Bilo je nevjerojatno. Onda slobodni udarac u zadnjoj minuti, usponi i padovi emocija. Čak su nam i igrači koji nisu igrali puno ili koji nisu bili u Europi dali veliku podršku. Taj nas je duh doveo ovamo. Sada smo slavit ću nekoliko dana“, rekao je Glasner nakon utakmice.

Oduševljen je bio i kapetan Sebastian Rode koji je izašao pred kraj regularnog dijela zbog razbijene glave, a mijenjao ga je hrvatski veznjak Kristijan Jakić.

Bio je to težak put. Nakon udarca nogom u glavu odmah sam opet bio pri svijesti, zapravo samo povrijeđen. Razmišljao sam samo o Schweinsteigeru u finalu Svjetskog prvenstva. Svi smo ovo zaslužili“, zaključio je jedan od junaka susreta.


Tagovi

Eintracht FrankfurtKristijan Jakić

Ostale Vijesti