Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Slaven bez Lepinjice želi u gornji dom tablice, Loksa bez Jona i Arta velikoj četvorci kuca na vrata (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 02.03.24. | 08:01

Utakmica je na rasporedu od 15 sati

Nakon petka u kojemu smo postili od HNL-a i teško preživjeli još 24 sata čekanja, napokon otvaramo novo kolo. Točnije, otvaraju ga nogometaši Slaven Belupa i Lokomotive u kojemu će Koprivničani biti domaćini na svom Kušek – Apašu. Utakmica je na raspored u 15 sati, a prijenos je na MaxSport 1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaćini u ovu utakmicu ulaze kao sedmoplasirana momčad na prvenstvenoj ljestvici s 27 osvojenih bodova, dok je Lokomotiva peta s tri više. Zagrepčani se žele približiti četvrtoplasiranom Osijeku koje su ranije svladali u Kupu i koji su u lošoj formi, a za vikend ih čeka derbi s Dinamom. Slaven, pak, ima priliku doći do gornjeg doma tablice ostvari li pobjedu u ovom okršaju. Bit će to treći međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U prvom je slavila Lokomotiva 1-0 također u gostima, dok je u Zagrebu bolji bio Slaven Belupo 3-1.

I jedni i drugi su u šarolikim rezultatima u posljednje vrijeme. Gorica je uspjela srušiti Slaven 1-0 u prošlom kolu i podići se iz svoje krize, a prije toga su remizirali 1-1 s Istrom 1961 i teško 'poginuli' na Poljudu (4-0). Gosti za to vrijeme u tri remija s Dinamom, Varaždinom i Osijekom u prvenstvu imaju i poraz od Rijeke 4-0, ali i prolazak u polufinale Kupa u kojemu su održali 1-0 prednost nad Osijekom čak i s igračem manje. Slaven nakon ove utakmice ide na noge Dinamu koji je sada u zamahu, dok je Loksi na rasporedu gradski derbi s Rudešom u idućem kolu.

"Znamo da je Lokomotiva u dobroj formi. Poletna su, mlada i trkački jaka momčad, ali mi vjerujemo u nas i uzdamo se u naše snage. Imali smo nekoliko dobrih sastanaka u razdoblju iza nas i zaključili što nije bilo dobro u posljednjim utakmicama. Vjerujem da su dečki sve shvatili i da ćemo se pokazati u pravom svjetlu", rekao je Ferenčina pred utakmicu, dok Lokomotiva nije objavila najavne riječi trenera Čabraje.

Lokomotiva će u ovoj utakmici biti zbog kartona bez Jona Mersinaja i Arta Smakaja, dok će Slavenu nedostajati Ivan Lepinjica. Mogao bi u ovoj utakmici Silvijo Čabraja dati priliku za debi u HNL-u Mateju Matiću, u napad će se vjerojatno vratiti Čop, Šubarić je pokazao da treba dobiti povjerenje na golu, osobito ako Čavlina nije u potpunosti spreman, a od prve bismo mogli gledati opet i Leovca, a i Krivaka. Slavenaši će vjerojatno novopečenom ocu Caimacovu dati da zaigra od prve minute, dok se ostatak sastava vjerojatno neće pretjerano mijenjati od onoga na koji smo navikli gledati jer su izmjene Roya Ferenčine u prvih 11 loše reagirale u zadnjoj utakmici, a onda ih 'standardni' nisu više uspjeli spasiti.

Glavni sudac utakmice bit će Patrik Kolarić, dok će njegovi pomoćnici biti Luka Pajić, Željko Bučar i četvrti sudac Marino Majstorović. VAR sudac bit će Ivan Bebek, a AVAR Jerko Crnčić.




Tagovi

Slaven BelupoLokomotiva ZagrebHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti