Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Slaven Belupo i Osijek traže izlaz iz krize (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 08:06

Oba kluba koji će se večeras sučeliti u Koprivnici imaju negativan niz koji je stavio upitnike nad pozicijama njihovih trenera uoči početka posljednjeg kruga HNL-a

Na Veliki petak dva kluba s negativnim nizom u Koprivnici. Tako se može najbolje oslikati dvoboj u kojem Slaven Belupo dočekuje Osijek na Ivanu Kušeku - Apašu (18.00, MAX Sport 1) u prvoj utakmici posljednjeg kruga HNL-a.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti su nakon dugo vremena izgubili status prvog pratitelja vodeće trojke koja se tuče za naslov. Prepustili su posljednju poziciju koja vodi u Europu Lokomotivi i sada će se morati boriti za svaki bod da ostvare jedan od najvažnijih ciljeva koji su stavili pred sebe uoči početka sezone.

Zoran Zekić je u silaznoj putanji. Proljetni rezultati su ispod očekivanja i traži se taj neki okidač koji će pozitivno djelovati na njegovu momčad. Ništa se nije htjelo prepustiti slučaju pa je Osijek krenuo put Koprivnice dan ranije. U autobusu nije bilo mjesta za Fućka, Drambajeva, Barešića i Branštetera koji su na listi ozlijeđenih dok će Petar Pušić izostati zbog tri žuta kartona.

Međutim, i bez nabrojanih Zekić ima poprilično respektabilnu momčad s kojom se može obračunati s domaćinom koji pak, s druge strane, jasno poručuje kako bodovi ostaju u Koprivnici.

“Idemo na pobjedu! Ja sam maksimalno, 100 posto uvjeren u pobjedu”, bio je jasan domaći strateg Roy Ferenčina koji će do ostvarenja ciljeva bez pomoći Agbekpornua, Štrkalja i Lepinjice. Dvojica imaju kartone, treći je na listi ozlijeđenih.

“I drugi igrači moraju igrati, ja vjerujem u njih i nadam se da će biti dobro”, jasan je trener Slaven Belupa koji je posljednji put osjetio slast pobjede početkom veljače kada je u Koprivnici svladao Rudeš. Od tada je Slaven Belupo nanizao šest utakmica bez punog bodovnog plijena, od kojih pet poraza te remi s Istrom. Dovoljno da se u Koprivnici upali crveni alarm. Inače, Slaven Belupo je već počeo slagati momčad za sljedeću sezonu a novo ime bit će napadač Ante Erceg koji je ovih dana raskinuo s Istrom.

Dvoboj u Koprivnici sudit će Fran Jović iz Zagreba s pomoćnicima: Lukom Pušićem (Zagreb) i Lukom Pajićem (Rijeka). Četvrti sudac je Marino Majstorović iz Crikvenice. VAR je Ante Čulina (Zagreb), AVAR: Ivan Mihalj (V. Gorica).

OČEKIVANE POSTAVE:

Slaven Belupo (4-2-3-1)

Osijek (4-3-3):




Tagovi

HNLNK OsijekSlaven BelupoHrvatska nogometna ligaZoran ZekićRoy Ferenčina

Ostale Vijesti