NK Slaven Belupo
NK Slaven Belupo

Slaven Belupo doveo bivšeg reprezentativca Ugande koji je igrao pod Antom Čačićem

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.03.24. | 17:08

Odrastao je u Švedskoj, a posljednji klub bio mu je Vipers SC iz Ugande

Slaven Belupo u svoje redove doveo je novo pojačanje, 26-godišnjeg krilnog napadača Lumala Abdu. Riječ je bivšem reprezentativcu Ugande (11 utakmica, jedan pogodak) koji je nakon teškog djetinjstva u rodnom mjestu Katabi u tinejdžerskim godinama stigao u švedski Malmö. Sa seniorskim nogometom počeo je 2015., u niželigašu Mjällby AIF-u. Navodno su ga tada tražili Olmypiacos i Malmö, da bi na kraju završio u prvoligašu Kalmaru za kojeg je u prvoj sezoni odigrao 10 utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uslijedile su razne posudbe, u Varbergsu, Varnami, Helsingborgsu i Syrianskeu, a na ljeto 2019. prelazi u egipatski Pyramids Krunoslava Jurčića, a kojeg je u prosincu 2019. preuzeo - Ante Čačić! No, pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Abdu je upisao tek dva nastupa.

U Egiptu je proveo tri sezone nakon koje se vratio u domovinu. Lokalni Vipers bio mu je posljednji klub prije dolaska u Koprivnicu.

"Jedva čekam zaigrati u hrvatskoj ligi za koju znam da je izuzetno kompetitivna i teška. Kada znaš da je tu svoj put započeo Luka Modrić onda znaš da si u dobroj ligi. Svoj sam najveći kritičar tako da ću u svakom trenutku davati sve od sebe kako bih se odužio klubu za ukazano povjerenje. Koprivnici sam već tri tjedna, odigrao sam i neke prijateljske utakmice tako da neću imati problema s prilagodbom. Htio bih se zahvaliti dečkima iz svlačionice koji su odlični i koji su mi u ovih 20-ak dana zaista pomogli da se osjećam kao kod kuće", rekao je Lumala po potpisu ugovora.

Lumala je u periodu od 2019. do 2021. upisao 11 nastupa za reprezentaciju Ugande i zabio jedan pogodak.

Abdu bi debi za Slaven Belupo mogao imati već u petak protiv Osijeka u Koprivnici.



Tagovi

UgandaSlaven BelupoHrvatska nogometna ligaHNLLumala Abdu

Ostale Vijesti