Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Alarm za Zekića: Belupo je već smjenio dvojicu trenera Osijeka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 14:00

U Koprivnici su pali Boro Perković i Stjepan Tomas a krivulja forme Osijeka je u slobodnom padu već neko vrijeme

Na Pampasu su nedavno ukinuli najave utakmica kroz press konferencije. Valjda da liše Zekića neugodnih pitanja poput onog zašto je Osijek ispustio mjesto koje nudi Europu, zašto pet utakmice Osijek ne zna za pobjedu i zna li uopće on riješiti tu mentalnu blokadu u glavama njegovih igrača. A možda bi bilo neugodno pitanje o defenzivnom pristupu ili zašto priliku ne dobiva Šimun Mikulčić?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jer, evidentno je kako igri Osijeka nedostaje plemeniti igrač na poziciji koju igra Pušić. Jugović i Cokaj to definitivno nisu. Šimun Mikolčić (2004.), bivši kapetan mlađih kategorija reprezentacija (pre)često je zaboravljen kada Zoran Zekić diktira sastav.

Zapravo, nema niti sekunde u ovom prvenstvu što je poprilično čudno u kontekstu da se na Pampasu vole pohvaliti brojem mladih igrača koji su dobili priliku u ovoj sezoni. Iskustvo seniorskog nogometa? Igrao je drugu ligu s drugom momčadi Osijeka, odnosno za Cibaliju. Igrao je i Premijer ligu za Široki Brijeg.

Ako Osijek vapi za plemenitim igračima, onda je poprilično čudno što Mikolčić nije dobio barem priliku… Ako je Osijek u krizi, onda su potrebna rješenja. Poput ofenzivnijeg pristupa, a to ne znači da Omerović mora igrati beka jer se troši na krivoj poziciji. Kada možeš složiti koncept u kojem je Bukvić desno krilo, Omerović ono lijevo. Nejašmić korektor vezne linije a dvije “osmice” Pušić i Mikolčić uz Ramona Miereza, ponajboljeg golgetera lige - onda je nejasno zašto Osijek svaku utakmicu izlazi s ciljem da primi što manje…

A takav pristup zapravo najbolje sugerira zašto su “lege” prepustile Lokomotivi četvrto mjesto HNL-a, odnosno zašto je Osijek u ovoj polusezoni dobio tek Rudeš i Goricu, remizirao s Dinamom, Lokomotivom i Hajdukom a izgubio od Istre, Rijeke i Varaždina te ispao od Lokomotive u Kupu.

Inače, u Koprivnici pravo nastupa nema Petar Pušić zbog kartona, je l' vrijeme da se Zekić odvaži i da priliku Mikolčiću? Ili bi Jose Boto nakon Koprivnice mogao dobiti zadatak potrage za novim imenom na klupi. Alarm je upaljen; Slaven Belupo smijenio je Boru Perkovića i Stjepana Tomasa. Jer nije bilo odvažnosti…



Tagovi

NK OsijekZoran ZekićHNL

Ostale Vijesti