Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Skauti Manchester Citya gledali Biuka u Gorici

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 09:39

Mladi krilni napadač najveći je Hajdukov dragulj

Lakše se na Poljudu diše nakon pobjede u Gorici, osvojeno je šest bodova u nizu i pogled na ljestvicu je ljepši nego nakon uvodna dva kola. Zasluženo slavlje na krilima maestralnog Marka Livaje osiguralo je malo mira pred nove ispite, a raspored sugerira da Splićani mogu nastaviti pobjedničku seriju.

U subotu im u goste dolazi Slaven Belupo, a potom gostuju kod posljednjeplasiranog Hrvatskog dragovoljca pa je objektivno očekivati novih šest bodova na kontu. Ali, naravno da ne treba žuriti s kalkulacijama, svaka utakmica krije potencijalne zamke i probleme.

Pisali smo već, samo dugi niz pobjeda može isprati gorak okus nakon ispadanja iz Europe, iako prvenstvene pobjede nisu značajne koliko bi bio značajan proboj u grupnu fazu Konferencijske lige. Iz nogometnih, ali još više financijskih razloga. Inkas u europskim utakmicama bitno je veći nego u domaćim ligaškim dvobojima i sada Hajduk mora nekako nadomjestiti taj novac. Jer troškovi i ulaganja su veliki, a zbog pandemije COVID-19 već dugo nema konkretnih prihoda.

Izvjesno je da će Splićani do novca morati doći prodajom igrača, nekoliko njih dobro kotira na nogometnom tržištu, a svima je jasno da je najveći potencijal Stipe Biuk. Mladi krilni napadač poznat je skautima brojnih svjetskih klubova, a jedan od najvećih poslao je svoje izaslanike na utakmicu protiv Gorice. Skauti Manchester Citya gledali su Biuka u subotu, nije im to prvi put, ali opet su se mogli uvjeriti kako 18-godišnjak posjeduje rijetko viđen talent.

Hladnokrvan i hrabar s loptom, odličan dribler i strijelac, Biuk je bez dvojbe najveći Hajdukov dragulj. Zasad sigurno nije na prodaju, barem ne po cijeni od četiri milijuna eura koliko je procijenjen na Transfermarktu.

Reći će vam na Poljudu da ga ne bi pustili ni za 20 milijuna, čuvaju ga i cijene te žele da s Hajdukom napravi veliki rezultat. Imao je Hajduk već dosta upita za Biuka, ali predsjednik Lukša Jakobušić na većinu njih je ostao hladan. Sigurno da želi na Biuku zaraditi najveći novac u klupskoj povijesti, uvjereni su na Poljudu da vrijedi puno više od četiri milijuna eura i neće ga olako prodati.

Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

Prva HNLHajdukManchester CityPremier ligaStipe Biuk

Ostale Vijesti