Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Biuk za Germanijak: Žao mi je što nismo prošli, sad odmor pa napad na trofej s Hajdukom

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 31.05.21. | 22:53

Talentiranom Splićaninu nije puno trebalo da pokaže svu raskoš svog talenta, ali Španjolci su danas ipak bili prejaki. U razgovoru za Germanijak istaknuo je kako vjeruje da je reprezentacija ostavila pozitivan dojam, ali i da je svoje snove ostvario one sekunde kad je debitirao za Bile.

Nije trebalo puno Stipi Biuku da pokaže zašto je zasjao poput kometa u finišu HNL-a te dobio poziv Igora Bišćana za Euro. Najveća nada Hajduka ušao je u igru protiv Španjolske u 78. minuti zamjenivši Lovru Majera da bi u sudačkoj nadoknadi izborio jedanaesterac iz kojeg je Ivanušec dao nadu Hrvatskoj da kroz produžetke može do polufinala…

„Nažalost, nismo uspjeli. I najmanje je bitna moja igra ako na kraju mi nismo bili ti koji smo slavili“, skromno će Stipe Biuk nakon utakmice u Mariboru.

„Ipak, mislim da smo ostvarili pozitivan dojam i da nam nitko ne može zamjeriti. Nosili smo se s najvećim favoritom Eura do zadnjih minuta“, dodao je lijevokrilni napadač kojem se karijera odvija filmskom brzinom.

Prije samo tri mjeseca je debitirao za Hajduk u kup utakmici protiv Zagreba da bi sezonu zaključio s 11 utakmica, tri gola i istim brojem asistencija. Poziv Bišćana bio je šlag na tortu i nagrada za dobre igre koje je Biuk pružio u drugom djelu HNL-a u kojem je Hajduk nadoknadio veliki bodovni zaostatak i domogao se Europe.

„Prije svega hvala izborniku Bišćanu na povjerenju. Znao sam da je iza mene dobar kraj sezone na seniorskoj razini, ali ipak nisam niti slutio da bi to moglo značiti i poziv na Euro. Da se razumijemo, moji su snovi bili vezani uz debi za Hajduk i to sam ostvario u ovoj sezoni. Ovo je samo nagrada za trud i jedan sjajan motiv za nastavak karijere“, reći će Biuk.

Oni koji ga poznaju, tvrde da je Stipe ostao isti onaj skroman mladić kakav je bio prije nego je prošao trnovit put do prve momčadi Hajduka.

„Ma ta nagla popularnost je nešto s čim se još učim nositi. Naglo me svi prepoznaju, zaustavljaju na ulici, traže dresove, autograme, fotografije. Lijep je to osjećaj, ali to ne znači puno ako ne nastavim ovim putem kojim sam krenuo. Tu je moja obitelj, otac Robert, braća Duje i Filip. Tu su prijatelji, agent, ljudi iz Hajduka na čelu s predsjednikom Jakobušićem koji paze na mene na svakom koraku. Imamo veliko međusobno povjerenje i puno je lakše obavljati svoje obaveze uz takav vjetar u leđa. Moje je da igram i treniram, sve ostalo je na njima.“

Stipe ima puno kredita kod navijača Hajduka. Osim igrama, činjenica da je ove zime produžio ugovor koji ga je vezao uz Hajduk daje nadu tim navijačima u svjetliju budućnost.

„Meni je uvijek cilj bio dokazati se u Hajduku. Moraš biti pošten i vratiti klubu sve što ti je dao u životu. Kada sam potpisao ugovor, pao mi je kamen sa srca jer je to bila moja velika želja koju sam ostvario. Potom sam imao želju debitirati za Hajduk i zabiti prvi seniorski gol. I to sam dočekao…“

Što je sljedeće?

„Pa trofej s Hajdukom. No, dalek je put do toga. Idemo se odmoriti, pripremiti za sezonu i početi graditi priču stepenicu po stepenicu. S nadom da će ona trajati što duže i završiti na način koji svi očekujemo“, zaključio je Biuk koji unatoč mladim godinama imponira zrelošću i odmjerenošću u izjavama.

Uz kombinaciju s talentom i onim što pruža na travnjaku, ne čudi što njegova pojava budi veliku nadu navijačima Hajduka.


Tagovi

Stipe BiukHNSHajdukGermanijakIgor Bišćan

Ostale Vijesti