Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Skauti Arsenala stižu na Poljud 'snimati' Hajdukovog dragulja

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 09:07

Europski velikani zanimaju se za mladog hajdukovca

Prije tjedan dana Rokas Pukštas produljio je ugovor sa splitskim Hajdukom, a tajming je bio sjajan. Naime, dragulj splitskog kluba stavio je potpis do 2027., ali teško da će do tada ostati u klubu jer se već sada europski velikani zanimaju za njega.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jendi od njih su i Topnici. Zbog toga će Arsenal već za vikend imati svoje skaute na tribinama Poljuda dok Splićani budu ugostili Goricu na svome stadionu u novom kolu HNL-a. Trenutno vodeća momčad prvenstva zaštitila se novim potpisom s Pukštasom i njegov će mogući odlazak sigurno 'masno' naplatiti. Rokasova obitelj doputovala je iz SAD-a kako bi prisustvovala produljenju ugovora s Hajdukom. Na Poljud su stigli njegov otac Mindaugas, majka Živile i sestra Gabija.

„Odličan je osjećaj produžiti ugovor s ovim velikim klubom. Drago mi je što je i moja obitelj danas tu sa mnom, stvarno je ovo velika čast. Sretan sam zbog novog ugovora, ali sada je vrijeme za nastaviti s radom i fokusirati se na naše ciljeve u ovoj sezoni. Svima nam je cilj osvojiti prvenstvo i dat ćemo sve od sebe da to i učinimo“, poručio je Pukštas nakon potpisa.

Zadovoljni su i u Hajduku. Pukštas je u Hajduk stigao prije tri godine bez odštete iz Barcelonine akademije u Americi, a isprofilirao se u bitnog igrača splitske momčadi čiji se izostanak zbog ozljede itekako osjetio. Tek mu je 19 godina, a za seniore Hajduka odigrao je 37 utakmica, postigao sedam i namjestio tri gola.

"Član je U20 reprezentacije SAD-a te U23 olimpijske reprezentacije SAD-a. Prema svim pokazateljima radi se o vrlo kvalitetnom te još uvijek razvojnom i vrlo perspektivnom mladom igraču. Moderan je profil centralnog i ofenzivnog (box to box) veznog igrača koji pokazuje sklonost postizanju golova. Kod njega je vidljiva značajna progresija kvalitete igre, a proces adaptacije na seniorsku razinu bio je kratak zbog njegovih igračkih i mentalnih karakteristika“, istaknuo je ovom prilikom sportski direktor Mindaugas Nikoličius. (g)



Tagovi

ArsenalHajdukRokas PukštasHNL

Ostale Vijesti