REUTERS/Siphiwe Sibeko
REUTERS/Siphiwe Sibeko

Strahonja: "Ovo je strašno suđenje, Kanada je oštećena za dva kaznena udarca"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.11.22. | 22:31

Sudački ekspert HRT-a nije se mogao načuditi odlukama suca Sikazwea na utakmice Belgije i Kanade

Glavni čovjek za suđenje, Pierluigi Collina, uvatile su ga tv kamere na poluvremenu utakmice Belgija-Kanada (1:0), doimao se razočarano onime što je vidio na travnjaku.

"Njegovo lice govori sve, ne treba to posebno tumačiti.", kazao je Marijo Strahonja, sudački ekspert HRT-a, koji se nije mogao načuditi katastrofalnim odlukama suca Sikazwea na utakmici Belgije i Kanade.

"Nije opravdao povjerenje, vrlo loša suradnja s pomoćnim sucem i VAR sobom. Bio je neodlučan, govor tijela mu nije bio dobar, kao da je čekao da što prije završi utakmica."

Prva je odluka na kraju bila ispravna, kazneni udarac za Kanadu u devetoj minuti.

"Očekivalo bi da je i samo odmah vidio i kaznio igranje rukom, ali dobro, kad se već VAR javio, pogledao je snimku i donio ispravnu odluku. Ali, to je imalo utjecaj na njegovo samopouzdanje. Jer, nakon toga je sudio jako loše."

Nevjerojatno je kako je propustio dosuditi drugi kazneni udarac za Kanadu. Naime, pomoćni je sudac podigao zastavicu za zaleđe, no, loptu je kanadskom igraču dodao Belgijac Eden Hazard. A nakon toga bio je čisti prekršaj.

"Velika dekoncentracija suca, mora pratiti igru, trebao je dati signal da nije zaleđe, a tu je i obavezna intervencija VAR-a, koje nije bilo. Kako je VAR propusti taj incident, ne znam, očito je bio samo fokusiran na zaleđe kojega nije bilo. Ovo je strašno! A oštetio je Kanadu za još jedan jedanaesterac, još jedan veliki propust. Witsel je nagazio Laryeu, tu je čak VAR i reagirao, ali iz nekog razloga nije okarakterizirao to gaženje kao prekršaj. Baš loše suđenje.", rekao je Strahonja. (T.N.)



Tagovi

BelgijaKanadaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Katar 2022

Ostale Vijesti