Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Sjajni Dinamo donio Boysima pobjedu za rođendan i stigao na bod do euro-proljeća (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 04.11.21. | 22:24

Iako je Rapid poveo, Dinamo je odličnom igrom stigao do zaslužene pobjede koja je Plave dovela na korak do novog euro-proljeća.

Dinamo je na Maksimiru nadigrao bečki Rapid i slavio s 3:1 čime je došao na korak do euro-proljeća. Kako bi Dinamo i u idućoj godini igrao Europsko natjecanje, mora protiv Genka na Maksimiru za tri tjedna osvojiti najmanje bod, a s pobjedom će igrati i nokautfazu Europske lige.

Rapid je poveo već u osmoj minuti, no Dinamo je od prve minute govorom tijela i pristupom pokazao da konačni rezultat može biti samo u korist zagrebačkog sastava. Plavi su brzo izjednačili (Petković 12'), do kraja prvog dijela i preokrenuli (Andrić 34'), a konačni rezultat postavio je Josip Šutalo (83').

Dinamo do same završnice dvoboja nije stvorio previše šansi, no u potpunosti je kontrolirao utakmicu i u niti jednom trenutku pobjeda nije dolazila pod znak pitanja. Na kraju su Modri mogli slaviti i uvjerljivije, no udarci Oršića iz slobodnjaka i Menala u samoj završnici dvoboja odsjeli su na stativama Rapidovog gola.

Dinamo je na ovaj način donio najljepši rođendanski poklon svojoj navijačkoj skupini Bad Blue Boysima koji su danas proslavili 35. godišnjicu postojanja, zbog koronavirusa nešto kasnije od pravog datuma osnivanja...

Damir Krznar nije eksperimentirao, na teren je izveo sastav koji je rutinski pobijedio Goricu u prošlom prvenstvenom kolu (Livaković - Moharrami, Šutalo, Theophile, Franjić - Mišić, Gojak - Ivanušec, Petković, Oršić - Andrić), a trener gostiju imao je velikih problema s ozljedama te je krenuo u dosta promijenjenom sastavu u odnosu na utakmicu u Beču (Gartler - Aiwu, Hofmann, Moormann, Ullmann - Grahovac, Ljubičić - Arase, Knasmullner, Grull - Kara)

Dinamo je od samog početka krenuo motivirano, visoko stisnuvši goste koji su se usmjerili na preskakanje igre i kontranapade.I upravo iz jednog takvog Zeleno-bijeli šokirali su Plave na samom otvaranju utakmice. Robert Ljubičić sjajnom je loptom proigrao Christopha Knasmullnera, koji nije igrao u prvoj utakmici, Teophile i Šutalo su zaspali, te se Rapidov ofenzivac sjurio na gol Livakovića i lagano zabio za vodstvo gostiju.

Pogodak Rapida za 1:0 pogledajte OVDJE.

Plave taj pogodak nije prodrmao kao prije dva tjedna u Beču, nastavili su igrati kao da se ništa nije dogodilo, a to im se isplatilo već u 12. Najveći dio posla napravio je sjajni Mislav Oršić koji je napravio dupli pas s Komnenom Andrićem centrirao za Brunu Petkovića koji glavom poentira za zasluženo izjednačenje Dinama.

Pogodak Petkovića za 1:1 pogledajte OVDJE.

DInamo je jako dobro stajao na terenu. Stručni stožer Plavih detektirao je slabu stranu Rapidove obrane po kojoj su prvo Oršić, a onda i Bartol Franjić bili nepremostiva prepreka za gostujuće bočne igrače. Oršić je u 25. pokušao kopirati sebe od prije 10-ak dana kada je u Bjelom Brdu zabio iz kornera, no lopta je ovaj put otišla malo preko gola, a onda je Dinamo, u nastavku akcije, zabio za preokret.

Petković je sjajnom loptom proigrao Bartola Franjića koji šalje loptu na peterac, tamo se našao Komnen Andrić kojem nije bio problem zabiti iz blizine za preokret.

Pogodak Andrića za 2:1 pogledajte OVDJE.

Dinamo je na odmor tako otišao sa zasluženom prednosti. Plavi nisu kreirali veliki broj šansi, ali su dominirali, držali Bečane daleko od svojega gola i dokazali da su, jednostavno, bolja momčad od ozljedama prožetog gostujućeg sastava.

Plave su na odmor Bad Blue Boysi otpratili s velikom koreografijom preko sjeverne tribine koja priča priču o 35 godina slavne povijesti Dinamove navijačke grupe...

Nastavak utakmica bio je vrlo sličan prvom dijelu, samo bez (ili s manje) golova. Dinamo je dominirao posjedom, lopta je u nogama Krznarovog sastava bila oko 60 posto vremena, a gosti se nisu mogli približiti Dinamovom kaznenom prostoru. Dinamovci su u nastavku počeli više prijetiti i preko desne strane na kojoj su ordinirali Sadegh Moharrami i Luka Ivanušec, a prvu pravu prigodu Purgeri su stvorili u 63. kada je Oršić fantastično izveo slobodni udarac, ali je pogodio stativu.

U 80. minuti Rapid je od nikud zaprijetio, pucao je Kohya Kitagawa iskosa, no Livaković to jednostavno nije smio primiti. Svega tri minute kasnije Dinamo je stigao na korak do pobjede i prezimljavanja u Europi. Marko Bulat, koji je u igru ušao dvije minute ranije umjesto Komnena Andrića izveo je slobodni udarac, a najviši u skoku bio je Josip Šutalo koji je okrunio Krznarovo povjerenje golom glavom za 3:1.

Pogodak Šutala pogledajte OVDJE.

Dinamo se nakon tog gola potpuno razigrao. Oršić je uletio u suparnički kazneni prostor, zaustavljen je laktom, pao je, no škotski sudac, a kasnije ni VAR ostali su nijemi. U nastavku akcije Luka Menalo je probio desnu stranu, udarac mu je blokiran, a iz odbijanca Josip Šutalo puca visoko preko gola.

U sudačkoj nadoknadi Plavi su i drugi put u nastavku utakmice pogodili okvir gola. Dario Špikić zavrnuo je loptu, Amer Gojak je glavom proslijedio do Menala koji također glavom puca u stativu.

Dinamo je na kraju upisao pobjedu koja ih sigurno stavlja ispred Rapida u slučaju jednakog broja bodova. Plavi mogu osigurati europsko proljeće lige remijem u idućem kolu protiv Genka na Maksimiru, a nokaut fazu Europske lige ako pobijede belgijski sastav.





Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoRapid BečEuropska liga

Ostale Vijesti