Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ocjene igrača: Petković doktorski vodio Dinamo do trijumfa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 22:50

Trener Krznar priznao je greške iz prve utakmice te znalački pripremio momčad za uzvrat

Nakon velike pobjede Plavih od 3:1 nad Rapidom, donosimo i ocjene Dinamovih igrača.

Dominik Livaković 6

Kada protivnički igrač prođe kroz sredinu kao vrući nož kroz putar, onda tu vratar ne može ništa. Čak je dobro zatvorio kut, ali lopta Knasmüllnera našla je put do mreže. U ostatku utakmice potpuno siguran i koncentriran.

Sadegh Moharrami 6,5

Pristojna partija na desnom beku. Igra lišena bilo kakvog rizika u defenzivi, ali dosta sterilno prema naprijed. Bez pravog centaršuta, prodora i suradnje s Ivanušecom. U nastavku puno konkretniji.

Josip Šutalo 7

Zazivali smo ga u postavi i opravdao je povjerenje trenera Krznara. Rutinski otklonio svaku opasnost, nešto povučeniji u odnosu na Theophilea ali taktički izuzetno discipliniran. Snosi manji dio odgovornosti za pogodak Bečana ali se iskupio novim golom. Velika vrijednost Dinama.

Kevin Theophile Catherine 6

Od prve minute sudjelovao u igri, izlazio prema naprijed, činio pametne prekršaje na sredini. Kod gola je trebao bolje reagirati u suradnji sa Šutalom.

Bartol Franjić 6,5

Kod gola Rapida nije držao liniju, iskupio se dodavanjem za Andrića kada je u pravi trenutak iskoristio pas Petkovića. Solidno se nadopunjavao s Oršićem po toj lijevoj strani.

Amer Gojak 6,5

Nedostajala je njegova energija u prijašnjim utakmicama. Vjerojatno igrač s najviše pretrčanih kilometara na utakmici. Stalno se nudio, zatvarao, kreirao. Treba mu kontinuitet koji je počeo dobivati.

Josip Mišić 7

Od njega je krenula akcija s Oršićem za izjednačenje rezultata. Ponovno maratonski otrčao svoje dionice u sredini terena.

Luka Ivanušec 6

Pokušavao je ali večeras ga lopta nije slušala. Nedostajalo je malo više suradnje s desnim bekom. No, svoje je Ivanušec odradio korektno. Ništa više, niti manje od toga. Čestitke za 100. nastup.

od 73. Luka Menalo -

Igrao premalo za konkretnu ocjenu.

Bruno Petković 8

Napokon smo dočekali gol iz igre. U pravo vrijeme i u pravom trenutku. Dakle, Petko je zabijao, kreirao i spašavao u obrani kada je bilo potrebno. Doktorski je odveo "modre" do pobjede. Uvjerljivo najbolji pojedinac utakmice.

Mislav Oršić 7,5

Napravio nered i filigranski točno ubacio za Petkovića. Podsjetio na lanjsku sezonu kada je u ovom natjecanju bio jedan od najboljih igrača. Pogodio stativu i stalno prijetio Bečanima. Evidentno se diže u formi.

*od 89. Dario Špikić -

Igrao premalo za konkretnu ocjenu.

Komnen Andrić 7,5

Sudjelovao kod oba gola Dinama, onaj drugi i zabio. Radio je pritisak na zadnju liniju Rapida, bodrio suigrače, ostavio posljednji atom snage. Uz ovakvog Andrića, Krznar ne iščekuje povratak Čopa i Jurića kao ozebli sunce.

*od 79. Marko Bulat 7

Nije igrao puno, ali ocjena više za asistenciju Šutalu koja je odvela Dinamo u mirne vode.

Damir Krznar 7

Priznao je svoje greške iz prve utakmice što je odlika velikih trenera. Potom ih je pretvorio u svoje prednosti što je pak odlika znalaca. Odlično je pripremio utakmicu, nije dozvolio da mu momčad padne nakon primljenog gola.


Tagovi

GNK DinamoRapid Beč

Ostale Vijesti