Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Šimunić nakon Islanda: "Mogu samo čestitati momcima, imaju nevjerojatan karakter i zajedništvo među sobom"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.03.22. | 19:43

Izbornik U-19 reprezentacije Hrvatske zadovoljan pobjedom na otvaranju elitne skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Nakon preliminalrnih kvalifikacija sa čak 13 skupina sa po četiri reprezentacije, U-19 kvalifikacije za Europsko prvenstvo ulaze u svoju drugu fazu. Hrvatska je dio elitne skupine četiri, u kojoj se nalazi još Rumunjska, Gruzija i finalno – Island. Izabrana vrsta Josipa Šimunića danas je rano poslijepodne odmjerila snage s Islanđanima u Karlovcu uz minimalnu pobjedu malih Vatrenih rezultatom 2:1. Gol odluke za Hrvatsku je zabio Ivan Cvijanović, lijevi bek druge ekipe Osijeka.

Nakon utakmice mogli smo čuti izjavu našeg izbornika koji može samo pohvaliti svoje izabranike koji su pobjedom ušli u novi dio kvalifikacijskog ciklusa.

"Ja sam zadovoljan sa zalaganjem i rezultatom. Potpuno zasluzeno. Nismo mogli igrati baš onako kako smo htjeli, teren je bio loš. Prije par mjeseci je sve to izgledalo kudikamo bolje. Ali, kako je danas bilo njima, tako je bilo i nama. Pred nama su još dvije utakmice, ja mogu samo čestitati momcima, imaju nevjerojatan karakter i zajedništvo među sobom. Rođeni su za velike stvari. Regenerirat ćemo se, i onda u subotu idemo po nova tri boda."

Naravno, sve ovo je tek početak. Čeka nas još pet susreta u kojima nas čeka težak posao. Šimunić je opisao što nas čeka protiv Rumunjske i Gruzije.

"Mislim da je najteži protivnik uvijek onaj sljeći pred tobom. Island je malo drugačiji po svojim karakteristikama u odnosu na Gruziju i Rumunjsku. Rumunji su jako dobri, kompaktni, svakako nam mogu raditi probleme.  Gruzija pak igra u nešto drugačijem sustavu nego ostali, tvrdi su, ne primaju punbo golova. Mi se sad ipak koncentriramo na Rumunjsku. Dečki će se dobro odmoriti, ovdje nas je 20 mislim da su svi spremni uskočiti, probblema ne bi smjelo biti. Sigurno ćemo i rotirati. "

Nakon njegovih izjava, koje su ipak snimljene prije međusobnog ogleda Rumunjske i Gruzije, valjalo je ipak pričekati utakmicu jer je ona dala odgovor na pitanje tko nam je najveća konkurencija u skupini. Rumunji su rezultatom 5:1 isprašili vršnjake iz Gruzije i tako zasjeli na prvo mjesto s boljom gol-razlikom. Priliku za dokazivanje protiv talentirane reprezentacije s istoka Europe ćemo imati već za dva dana kada nas čeka drugo kolo elitne skupine.

Europsko prvenstvo za U-19 igrače na rasporedu je ovog ljeta i to sredinom srpnja u Slovačkoj koja je jedini domaćin smotre osam najboljih reprezentacija starog kontinenta.



Tagovi

Joe Šimunićhrvatska U19 nogometna reprezentacijaIsland

Ostale Vijesti