Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Šimundža: "Transfere nismo mogli izbjeći, ti igrači nam nedostaju, ali imamo druge koji mogu pobijediti Dinamo"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.08.22. | 19:22

"Dinamo je velik klub, mi sve respektiramo, ali gledamo svoju igru. Znam mentalitet, znam navijače, gurat će ih i znam kako razmišljaju. Ali, fakt je da nam treba pobjeda, ne znači da treba zabiti u prvoj minuti, bit će duga utakmica i trebat će biti pametan svih 90 i nešto minuta.

Ante Šimundža, trener Ludogoreca došao je na press konferenciju prije utakmice s Dinamom prilično samouvjeren. Ili je barem htio ostaviti takav dojam.

"Odigrali smo puno dobrih utakmica otkad sam ja trener, utakmica protiv Dinama bila je razina iznad, odigrali smo vrlo dobro. Zadovoljan sam igrom u tom susretu, ne i rezultatom, ali vjerujem da u Zagrebu to možemo popraviti". kazao je Šimundža i progovorio o problemima koje ima u momčadi. Goncalves je ozlijeđen, otišli su Sotiriou i Santana, otpao je i Cauly, koji se ozlijedio u prvoj utakmici. Nema ni Tekpeteya koji ima kartone."

"Nedostaje nam Sotiriou, znamo koliko je dao ovom klubu, ali nismo momčad gradili samo na njemu. Nismo te transfere mogli izbjeći, ali i dalje imamo igrače koji će dobiti priliku u Zagrebu i pokazati da da su zasluženo dio Ludogoreca. Nismo mi jedini klub s takvim problemima. Ponekad se u nogometu događaju takve stvari, nismo očekivali, ali pokušavamo ih nadoknaditi i biti na visokoj razini. Kažem, nismo mogli odbiti te transfere, a i nije bitno što ja o tome mislim. Moje je da radim s ostalim igračima i da pokušamo pobijediti i izboriti play-off Lige prvaka."

Kako vidi Dinamo?

"Dinamo je velik klub, mi sve respektiramo, ali gledamo svoju igru. Znam mentalitet, znam navijače, gurat će ih i znam kako razmišljaju. Ali, fakt je da nam treba pobjeda, ne znači da treba zabiti u prvoj minuti, bit će duga utakmica i trebat će biti pametan svih 90 i nešto minuta. Neće se pitati samo nas, ali želimo biti ravnopravan suparnik. Dinamo ima puno individualne kvalitete, ima i mane, ali i odlične stvari. Pokušat ćemo sakriti njihove dobre strane, a potencirati slabe."

Kojeg bi igrača Dinama posebno izdvojio, kojega bi volio imati u svojoj momčadi?

"Ne gledam tako, gledam da mi budemo što bolji. Ako kažem da je Ademi jedan od nositelja igre, neću ništa novo reći."

Hoće li Simon Sluga biti na vratima u Maksimiru?

"On je, svakako, u krugu kandidata."

Je li se možda čuo s Petrom Stojanovićem, je li mu on dao neki savjet oko Dinama?

"Nisam ga tražio savjet, on je u Dinamu ostavio dubok trag, napravio je ovdje velike stvari, sad ih radi i u Italiji. Bio sam mu trener, drago mi je zbog toga", poručio je Šimundža.


Tagovi

Dinamo ZagrebLudogorecLiga prvakaGNK DinamoAnte ŠimundžaSimon Sluga

Ostale Vijesti