Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Bugari u Zagreb stižu bez dvojice ključnih igrača, a pravdu dijeli sudac iz povijesnog debakla Vatrenih

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.08.22. | 11:41

Osim prvog napadača Sotirioua, koji je otišao u Japan, Ludogorecov trener ostao je i bez strijelca jedinog gola u Razgradu, neugodnog Tekepetyja, koji je zaradio treći žuti karton i propustit će uzvrat u Maksimiru

Zlobnici će reći da je to bolja vijest za Ludogorec nego za Dinamo, jer je Pieros Sotiriou bio tragičar bugarskog prvaka u prvom srazu s Modrima u Razgradu. Promašio je dosta toga, od onih povratnih lopti u prvoj minuti, do grede koju je pogodio glavom sredinom drugog dijela. No, naravno, svejedno je dobra vijest za Dinamo što ga neće biti u uzvratu, tko kaže da mu se ne bi otvorilo u Maksimiru.

Cipranin je, podsjećamo, potpisao za japansku Hiroshimu i premda se činilo da će otići tek nakon uzvrata, ili nakon play-offa ako bi Ludogorec prošao Modre, ipak su Japanci inzistirali da se pridruži što prije. Odnosno, odmah nakon prvog dvoboja u Razgradu.

Otišao je, tako, Ludogorecu ponajbolji igrač, Alex Santana, sad i najbolji strijelac Pieros Sotiriou, a u Maksimiru neće biti još jednog važnog aduta. Bernard Tekpetey, koji je zabio onaj nesvakidašnji gol Livakoviću i radio puno problema Dinamovoj obrani, zaradio je u Razgradu treći žuti karton i mora propustiti ovu utakmicu. Koga će Ante Šimundža staviti umjesto njega, zasad još nije poznato, no, sigurno je da bugarski prvak u Zagreb dolazi solidno desetkovan. U kombinaciji s Dinamovom kvalitetom valjda će biti dovoljno za prolazak u play-off.

Inače, Modrima i Ludogorecu sudit će francuski sudac Benoit Bastien. Prošle godine arbitriao je u Varšavi, na utakmici Legije i Dinama, u istoj fazi natjecanja. Dinamo je golom Bartola Franjića tada slavio 1:0 i potvrdio play-off Lige prvaka. U ne tako dobrom sjećanju ostao je hrvatskoj reprezentaciji, sudio je, naime, onu utakmicu u Elcheu u Ligi nacija 2018. kad su Vatreni doživjeli povijesni debakl, izgubilo 0:6 od Španjolske.


Tagovi

GNK DinamoLiga prvakaLudogorec

Ostale Vijesti