Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Šimić uživo gledao Vipotnika, imao je što vidjeti! S njim u društvu bio i Stjepan Tomas, govori li to nešto?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 22:07

Šimić je nakon utakmice, navodno, pričao sa sportskim direktorom Maribora, je li sad sjajni napadač, koji je večeras zabio hat-trick, bliži Dinamu?

Dario Šimić nije bio u Velikoj Gorici, ali bio je u - Gorici. Slovenskoj Gorici, u svojoj prvoj pravoj misiji od dolaska u Maksimir. Naime, Dario Šimić, član Uprave, otišao je na lice mjesta pogledati uživo Žana Vipotnika, napadača Maribora, koji je već neko vrijeme Dinamova meta. I, imao je što vidjeti. Vipotnik je u velikoj formi, zabio je hat-trick, sva tri gola u pobjedi Maribora 0:3. Dakle, ako je tražio konačnu potvrdu radi li se o igraču koji bi Dinamu mogao biti pojačanje onda ju je dobio. O Vipotniku su se već više puta pohvalno izrazili trener Maribora Damir Krznar, pomoćnik Mihael Mikić, slovenski izbornik Matjaž Kek. Po svima njima nema dvojbe da se radi o igraču koji bi imao mjesta u modroj svlačionici, a sam Vipotnik 'trpa' kao lud i to dokazuje na terenu. Samo, svi ti njegovi golovi mogli bi mu drastično podići cijenu, mogao bi postati preskup za Dinamo. Eh, kad Modri nisu reagirali kad su prvi put dobili informaciju, oklijevali su i sad će trebati dobro posegnuti u džep. Možda bi prije transfera trebalo dogovoriti s Krznarom da ga malo 'sakrije' u idućim utakmicama.

Prema infromacijama iz Slovenije, Šimić je nakon utakmice i razgovarao sa sportskim direktorom Maribora Markom Šulerom, možemo zaključiti da se razgovara i pregovara, a kakav će biti rasplet tih pregovora trenutno ne možemo znati. Možda su pričali i o Marku Toliću, koji je tamo na posudbi (promašio kazneni udarac), koji bi mogao biti dio 'paketa'. No, Dinamo pod hitno treba pronaći napadača za ljeto, to je postalo još jasnije nakon remija s Goricom (1:1), Vipotnik je na pladnju i Dinamo ne bi smio propustiti tu priliku. No, još je jedna zanimljivost s tog Šimićevog posjeta Sloveniji. S njim u društvu bio je i Stjepan Tomas, bivši njegov suigrač, prijatelj i trener, koji je trenutno bez posla. Govori li nam to nešto više od toga da su dvojica prijatelja sličnih nogometnih razmišljanja otišla pogledati potencijalno Dinamovo pojačanje? Naime, nije tajna da Šimić cijeni Tomasa i njegove nogometne poglede i ne bi nas začudilo da ga vidi u nekoj budućoj sportkoj križaljci u Maksimiru. Kao trener, sportski direktor, skaut, nepto četvrto... Bude li se Šimića uskoro više pitalo u tom, sportskom segmentu kluba, Tomas će sigurno biti njegov izbor.



Tagovi

Dario ŠimićŽan VipotnikMariborGNK Dinamo

Ostale Vijesti