JUAN MEDINA/Action Images
JUAN MEDINA/Action Images

Simeone produžio ugovor s Atleticom, a za uzvrat želi Interovog napadača

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 16:13

U Madridu ostaje do 2024.

Iako se posljednjih godina Diega Simeonea selilo u sve najveće svjetske klubove, argentinski strateg ostao je vjeran svojem Atletico Madridu s kojim je osvojio dvije Primere, dvije Europske lige, Kup kralja te europski i španjolski superkup. Prema pisanju madridskog AS-a, Simeone je sve dogovorio s upravom Rojiblancosa i produžio vjernost klubu do 2024. godine.

Atletico je aktualni prvak Španjolske, prošlu sezonu odradio je impresivno, pogotovo prvi dio u kojem je pobjegao konkurenciji, a na kraju je do titule stigao u posljednjem kolu svladavši Valladolid u gostima nakon preokreta.

Cilj Simeonea sada je obrana naslova prvaka i osvajanje trofeja koji mu fali u madridskoj riznici, a kojem je dva puta bio toliko blizu. U dva finala Lige prvaka izgubio je od gradskog rivala, no ratnik kakav je, Simeone sigurno želi doći do ušatog pokala prije nego napusti Atleticovu klupu.

Za to mu je potrebno pojačanje u napadu, tvrdi AS, a prvi "pick" mu je sunarodnjak Lautaro Martinez. Iza 23-godišnjeg napadača je sjajna sezona u Interu u kojem je zabio 19 pogodaka uz 11 asistencija i bio je jedan od ključnih kotačića Conteove momčadi u pohodu na naslov prvaka.

Martinez se trenutno nalazi na pripremama Argentine pred početak Cope Americe za koju se još ne zna hoće li se uopće održati.

Lautara se posljednjih sezona dosta povezivalo s Barcelonom, no sada se, eto, i drugi španjolski velikan uključio u utrku za sjajnog napadača kojem Transfermarkt procjenjuje vrijednost na 70 milijuna eura.


Tagovi

Diego SimeoneAtletico MadridLiga prvakaLautaro MartinezInterSerie APrimera

Ostale Vijesti