Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Siječanjska rasprodaja: Dinamov dvojac iz obrane na odlasku, jedan će u Ligue 1, drugi u Super Lig

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.12.21. | 08:47

Simpatizeri Plavih ne trebaju paničariti, navodno iz kluba razmatraju nekoliko opcija kako bi se pojačala posljednja linija.

Prekjučer se pisalo o interesu Osijeka za Darija Špikića, jučer je glavna vijest u Maksimirskoj 128 bio ponovno aktiviran interes za Lukasom Kačavendom i mogući odlazak Marina Leovca koji radi na raskidu ugovora, dok su danas u fokusu dva igrača iz posljednje linije koje su u klubu spremni prodati iz dva razloga – zarada na odšteti i rješavanje unosnih ugovora igrača koji su sve samo ne neophodni.

Prije svega, već neko vrijeme spominje se o mogućem odlasku Kevina Theophile Catherinea iz kluba. Francuski stoper netko je koga zagrebačka publika nikako nije prihvatila, usprkos brojnim dobrim utakmicama, njegova sklonost kiksveima nagnala je simpatizere Dinama da uglavnom štede riječi kad je potrebno na račun KTC-a uputiti koju pohvalu. No, htio to netko priznati ili ne, Theophile je jedan od najboljih stranaca u povijesti Dinama. Nije to mišljenje jednog čovjeka, već činjenica. Sve najveće pobjede Plavih u posljednjih nekoliko godina, sve one bitne, velike utakmice – KTC je u svima igrao.

Za početak, sjetimo se Masterclassa Nenada Bjelice otprije dvije i pol godine kad je u Maksimiru pala Atalanta. KTC ne samo da je odigrao cijeli susret, već je veliku bitku vodio s Gomezom i Zapatom, igračima s kojima na kraj nisu izlazili ni puno etabliraniji stoperi na svijetu. U toj utakmici je Francuz upisao i asistenciju, onu za posljednji pogodak na utakmici kad je Mislav Oršić kompletirao hat-trick, a jedinu utakmicu u grupnoj fazi Lige prvaka koju je propustio bila je ona protiv Građana na Maksimiru zbog tri žuta kartona.

Asistirao je i protiv Šahtara, ali njegova nesmotrena, čak i pomalo glupa reakcija na kraju utakmice je sve ono dobro uništila. Francuz je skrivio jedanaesterac u sedmoj minuti sudačke nadoknade, Dinamo je imao Rudare na konopcima, ali je na kraju Tete postigao pogodak koji se pokazao ključnim i kojim je Šahtar osigurao bod u Zagrebu. Da je Dinamo slavio, nikakva utopija ne bi bila pričati o mogućem prezimljavanju u Ligi prvaka. Ovako, za to će se pričekati neka bolja vremena…

Lani je u Europi također bio jedan od onih koji se 'ne diraju'. Očito je da KTC ima kvalitetu, ali jednako tako je iznimno sklon pogreškama. Osim toga, 32-godišnjak je jedan od igrača s boljim primanjima u klubu, a sad se pojavila mogućnost da ga Dinamo proda i na njemu zaradi. Ili barem bude na pozitivnoj nuli.

Konkretnog imena kluba zasad nema, ali hrvatski mediji pišu o potencijalnom povratku u Ligue 1. Već sad u riznici trofeja ima tri prvenstva i jedno Rabuzinovo sunce, a ista bi se mogla dodatno povećati, neovisno o tome hoće li ili ne do kraja sezone biti dio zagrebačkog kluba.

Osim njega, blizu dogovora s novim klubom je već mjesecima otpisani Francois Moubandje. Zanimljivo, Švicarac podrijetlom iz Kameruna je na početku sezone igrao praktički pa standardno, u tri utakmice u HNL-u Dinamo je sva tri puta slavio bez da su primili pogodak, ali je nakon teškog poraza od Šerifa u Moldaviji (gdje je igrao na poziciji stopera) praktički izbačen iz svih ozbiljnih kombinacija za sastav.

Sezonu ranije popularni Mouba je igrao dobro u Turskoj te se sad ponovno pojavila mogućnost da se vrati u Super Lig. Kao posuđeni igrač Dinama igrao je za Alanyaspor, a nije nemoguće da Bulent Korkmaz opet na raspolaganju bude imao igrača koji je za Švicarsku upisao 21 nastup.

Moubandje ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora, Dinamo ga je spreman pustiti besplatno samo kako bi se riješili njegovih velikih primanja, a Turska u ovom trenutku izgleda kao najrealnija destinacija.


Tagovi

Dinamo ZagrebKevin Theophile-CatherineJacques Francois MoubandjeSuper LigLigue 1nogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti