Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Šibenski dragulj na meti turskog velikana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 09:54

Prate ga već europski velikani, a sad se uključio turski klub

Šibenik i Dinamo zaključili su 17. kolo HNL-a na Šubićevcu. U uzbudljivoj utakmici slavili su Modri s 2:1, a pobjedu im je donio autogol Perića u 80. minuti. Poveo je Dinamo u 19. minuti kombinacijom Petković-Ivanušec, a bod je zamalo ostao na Šubićevcu kada je Jakoliš zabio u 75. minuti.

Na Šubićevac su ovaj dvoboj stigli gledati skauti brojnih klubova, a iz Šibenika se zasigurno vraćaju puni dojmova. Bili su tu lovci na talente iz Manchester Cityja, gradskog rivala Uniteda, Barcelone te aktualnog turskog prvaka Bešiktaša.

Turski mediji raspisali su se o interesu prvaka za talentiranog veznjaka Nike Raka. Kako prenosi popularni turski Fotomac, uprava Bešiktaša radi na stvaranju temelja za budućnost, a jedan od dijelova te slagalice je i hrvatski veznjak. Pišu i kako dovođenje talentiranog Raka neće biti lagan zadatak s obzirom na interes i drugih europskih klubova.

Rak sa Šibenikom ima važeći ugovor do 2024., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 100 tisuća eura, a ista će mu, s obzirom na stalni interes velikih svjetskih klubova, vrlo brzo narasti. Šibenski tinejdžer je standardni prvotimac kluba i U19 reprezentacije, a nedavno je dobio poziv i u U21 nacionalnu vrstu.

Za Šibenik je ove sezone upisao 15 nastupa i dva puta asistirao.


Tagovi

Niko RakNK ŠibenikManchester CityManchester UnitedBarcelonaBešiktaš

Ostale Vijesti