Lukas Kačavenda, Dion Drena Beljo, Niko Rak @Pixsell
Lukas Kačavenda, Dion Drena Beljo, Niko Rak @Pixsell

Dion Drena Beljo i Niko Rak su 'pickovi' Dinama, Kačavenda ne bi smio pobjeći kao Šimić

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 15.10.21. | 08:34

Stasiti napadač, koji je trenutno na posudbi u Istri 1961, svojevremeno je već bio na pregovorima u Maksimiru…

Pred nogometašima Dinama ovog je vikenda najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu domaćeg prvenstva. U subotu ih na Rujevici dočekuje Rijeka, trenutno vodeća momčad 1. HNL koja je s Dinamom na Maksimiru odigrala 3:3 u prvom međusobnom ogledu u sezoni i na taj način pokazala kako ove sezone imaju velike ambicije. Riječani su ofenzivno nastrojeni, Tomićeva filozofija je da se nogomet igra 'na gol više', ali jednako tako moraju još poraditi na usklađivanju obrambenih linija budući da za klub kao što je Rijeka primaju previše pogodaka.

Iako je Rijeka trenutno vodeća momčad 1.HNL , Dinamo na Rujevicu dolazi kao favorit. Trener Damir Krznar neće na raspolaganju imati kapetana Arijana Ademija i Mislava Oršića, ali iako je to veliki hendikep, Dinamov kadar je toliko širok da se njihov izostanak ne bi trebao osjetiti.

Ovog ljeta su u Maksimiru odlučili 'ulagati u budućnost'. Nevistić, Štefulj, Bulat i Špikić nisu igrači koji će odmah raditi veliku razliku, ali bi s vremenom to mogao postati slučaj. Osim toga, izgleda kako Dinamo nije završio svoj HNL shopping kad je riječ o mladim i talentiranim igračima budući da su sad 'bacili oko' na još trojicu iznimno talentiranih igrača kojima stručnjaci predviđaju svjetlu budućnost, javljaju Sportske novosti.

Prvi je Dion Drena Beljo, napadač Istre 1961 na posudbi iz Osijeka. Beljo je prije nekoliko godina bio na pregovorima u Maksimiru, ali je u konačnici odlučio karijeru nastaviti u Osijeku. Stasiti napadač u Puli pokazuje zašto mnogi od njega imaju velika očekivanja i zašto u Osijeku smatraju da jednog dana kad ostvare rekordni izlazni transfer i prodaju Ramona Miereza, neće morati tražiti zamjenu za njega budući da je ona već spremna u liku i djelu mladog Vinkovčanina. Belju navodno i dalje prate iz Dinama, ali u ovom trenutku je teško očekivati da će se transfer realizirati budući da će u Osijeku sigurno imati velika potraživanja.

Drugi u nizu 'klinaca' koji bi mogli put Maksimira je veliki talent Šibenika, Niko Rak. Za razliku od Belje, potencijalni prelazak talentiranog veznjaka u Zagreb itekako je realna opcija. Šibenik i Dinamo njeguju dobre odnose već godinama, a sama činjenica da u prvoj momčadi Dinama danas igraju trojica igrača koja su svojevremeno nosila 'narančasti' dres mladom bi Raku mogla biti veliki poticaj. Ademi, Bulat, Jurić,, a jednog dana i Niko Rak… Zvuči zanimljivo. I itekako ostvarivo!

Za kraj, tu je jedan od onih igrača koji im ni u kojem slučaju ne smije 'pobjeći', a to je Lukas Kačavenda. Krilni napadač Lokosa i standardni U-21 reprezentativac igra jako dobro ove sezone, uz Dabru i Aliyua igra u vrhu napada kluba s Kajzerice te je pod vodstvom Silvija Čabraje sve bolji i bolji. Poučeni transferom Roka Šimića u Red Bull Salzburg, iz Dinama bi mogli reagirati već ove zime pa onda u dogovoru s klubom ostaviti Kačavendu na Kajzerici do kraja sezone. Novi slučaj Šimić im se ne smije dogoditi pa bi se tako u slučaju Kačavende moglo puhati i na hladno. O odnosu kakvog gaje Dinamo i Lokomotiva je bespredmetno diskutirati, a Kačavenda je netko tko ima potencijala da jednog dana bude standardni prvotimac Plavih.

Livaković i Ivanušec su trenutno prema TM-u dva najvrjednija igrača Dinama, a oni su na Maksimir stigli u sličnom aranžmanu. Prvo su svoj potencijal demonstrirali u nekom drugo hrvatskom prvoligašu, da bi ih onda Dinamo 'uzeo' pod svoje te bi na Maksimiru od njih napravili reprezentativce.

No, trebaju čelnici Dinama biti itekako oprezni. Belju navodno gledaju neki talijanski skauti, Manchester City je poslao 'svog čovjeka' da uživo vidi mladog Raka, dok za Kačavendu interesa sigurno neće nedostajati nastavi li s ovakvom formom.


Tagovi

Lukas KačavendaDion Drena BeljoNiko Rak

Ostale Vijesti