Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon Manchester Cityja i turski prvak želi dovesti najvećeg talenta NK Šibenika!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.10.21. | 08:17

Predstanvici istanbulskog velikana bili su jučer na Kranjčevićevoj.

Nakon prelaska Marka Bulata u Dinamo za dva milijuna eura prošlog ljeta u Šibeniku nisu previše očajavali jer je na njegovu poziciju uskočio još jedan iznimno talentirani izdanak šibenske škole nogometa, 18-godišnji Niko Rak. Debitirao je u 1.HNL prošle sezone kada je dobio ukupno 65 minuta, no u aktualnoj je od trećeg kola i utakmice protiv Hajduka neizostavni član prve momčadi Narančastih te je ukupno upisao 16 nastupa, ubilježivši pritom dvije asistencije, obje u 6:2 pobjedi protiv Hrvatskog dragovoljca na Šubićevcu.

Dobre igre i prije svega talent ovog mladog Šibenčanina rezultirali su pozivom u U19 reprezentaciju (u kojoj ima dva nastupa), a onda i pozivom u U21 reprezentaciju (još uvijek čeka debi) i interesom prvo engleskog velikana Manchester Cityja, onda i slavnog istanbulskog kluba Bešiktaša. Naime, predstavnici turskog prvaka jučer su bili na Kranjčevićevoj i pomno pratili nastup mladog Raka, tvrde Sportske novosti.

Rak je odigrao dobru partiju na poziciji zadnjeg veznog, imao je više od 76 posto točnih dodavanja i 70 posto osvojenih duela, na kraju zabilježivši i dva ključna dodavanja.

Rak sa Šibenikom ima važeći ugovor do 2024., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 100 tisuća eura, a ista će mu, s obzirom na stalni interes velikih svjetskih klubova, vrlo brzo narasti..

Novu priliku za skautiranje Raka domaći i inozemni klubovi imat će iduće nedjelje kada Šibenik dočekuje Rijeku.




Tagovi

NK ŠibenikNiko RakBesiktas

Ostale Vijesti