ARND WIEGMANN/REUTERS
ARND WIEGMANN/REUTERS

Sheriff bez Hrvata slavio u Erevanu, Debeljuh Cluju donio pobjedu na Gibraltaru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 20:20

Krilni napadač Henrique Luvannor svjetski pogodio za Moldavce

Bogata večer u Ligi prvaka, u kojoj u sklopu 2. kolu kvalifikacija nastupa i Dinamo, započela je utakmicama u Armeniji i na Gibraltaru. Sheriff u kojem, pomalo začuđujuće, više nema Hrvata, gostovao je kod Alashkerta u Armeniji, dok je gibraltarski Lincoln kod kuće dočekao Cluj, rumunjsku momčad koju su Modri prošlog kolovoza nakon lutrije jedanaesteraca izbacili iz istog natjecanja.

Ekipa iz Tiraspola na prvi od dva međusobna ogleda protiv Alashkerta stigla je kao favorit i opravdala svoj status. Nadrey Dago i Stjepan Radeljić, bivši igrači Osijeka, pobjedu svoje momčadi gledali su s klupe. Dominacija u broju udaraca, kojih su Moldavci imali 12, od toga tri u okvir, a domaćini šest bez opasnosti po vrata, okrunjena je u 84. minuti sjajnim pogotkom reprezentativca Moldavije, brazilskog krila Henriquea Luvannora.

Armenci su se tako uvjerili kako igrati u Europi nije isto kao u njihovom domaćem prvenstvu, gdje uvjerljivo drže prvo mjesto, no krajnje su neefikasni, što su potvrdili i danas. Zanimljivo, u domaćem prvenstvu imaju 25 postignutih pogodaka u 24 odigrana kola, ali to im je dovoljno za trenutno prvo mjesto u tamošnjoj Premier ligi. U uzvratu će se očito morati više potruditi, jer u Moldaviji putuju s golom zaostatka. Momčad koja prođe dalje ide na Kairat, odnosno Crvenu zvezdu, ovisno o raspletu njihovih utakmica.

Genijalan gol brazilskog Moldavca Luvannora s gotovo 20 metara u lijevi ćošak protivničkog vratara pogledajte OVDJE.

Neočekivano vodstvo nakon 45 minuta imao je domaći Lincoln, koji je na Gibraltaru dočekao momčad Cluja. U drugom se dijelu, međutim, dogodio – Gabriel Debeljuh. Onaj isti igrač koji je Dinamu prošlog ljeta zabio u posljednjim minutama utakmice i susret Cluja i Modrih odveo do jedanaesteraca, u kojem su zagrebački Plavi u konačnici ipak slavili.


Domaćine je u vodstvo u 45. minuti doveo španjolski veznjak Marco Rosa, da bi danas milijun i pol eura vrijedan Puležan Debeljuh zabio u 52. i 58. minuti te u potpunosti preokrenuo rezultat.


Prvi pogodak Debeljuha pogledajte OVDJE.

Drugi pogodak Debeljuha pogledajte OVDJE.

Preokret je bio zaslužen, jer su gosti imali osam udaraca i četiri u okvir, dok su domaći sa šest i dva u okvir bili nešto slabiji. Ukupan pobjednik igrat će s boljim iz sraza Slovana Brotislave i švicarskog Young Boysa.

Do kraja večeri igraju se još četiri susreta Lige prvaka, a jedan je dvoboj Dinama i ciparske Omonije na Maksimiru.


Tagovi

Liga prvakaGabriel DebeljuhClujSheriff

Ostale Vijesti