Tko je Gabriel Debeljuh, napadač Cluja koji je jučer umalo izbacio Dinamo iz Lige prvaka?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.08.20. | 08:52

Prvi intervju za hrvatske medije dao je za Germanijak, a unazad dvije godine ovaj iznimno neugodni napadač trčao je travnjacima četvrtog razreda talijanskog nogometa...

Hrvatski napadač jučer je u dresu aktualnog rumunjskog prvaka bio konstantna opasnost po gol Modrih. Jak, korpulentan, zanimljivih kretnji… Gabriel je definitivno netko o kome su ljudi jučer tokom utakmice 'guglali'.

Ovaj 24-godišnjak iza sebe ima sezonu iz snova. Odlične igre u dresu novoosnovanog kluba Hermannstadt dovele su ga do transfera u Cluj koji je za njega izdvojio 250 tisuća eura (Transfermarkt), iako valja naglasiti kako rumunjski mediji pišu kako je već o znatno većem iznosu od onog kojeg spominje poznata stranica (500 tisuća eura + 20% od sljedećeg transfera). Gabriel je transfer zaslužio mnogobrojnim golovima i dobrim igrama, a ako ćemo suditi prema prvoj utakmici u kojoj je igrao od prve minute, izgleda kako čelnici Cluja ovaj put nisu 'zeznuli'.

Prošle sezone mladić iz Rovinja zabio je 13 pogodaka u 32 nastupa. Dobre su to brojke za veliku većinu napadača, ali kada uzmemo u obzir da mu je ovo prva 'prava' profesionalna sezona, nije teško shvatiti čelnike Cluja koji su bez previše razmišljanja i odugovlačenja doveli Hrvata u svoje redove.

 Zašto prva 'prava' sezona? Unazad dvije godine, Gabriel Debeljuh igrao je u četvrtom rangu talijanskog nogometa, a sad je bio najbolji pojedinac svoje momčadi u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Podsjećamo, cijeli njegov put u karijeri, kako ga je kao jako mladog otkrio Torino, kako se nosio s teške dvije ozljede, kako nikad nije odustajao i kako je u konačnici sve to prebrodio već ste imali prilike čitati na Germanijaku, a bio je to ujedno i njegov prvi veliki intervju za hrvatske medije.

Gabriel je s Clujom potpisao četverogodišnji ugovor, a narasla mu je i tržišna vrijednost koja sada iznosi 700 tisuća eura.

Pisali smo još tada, a ponovit ćemo i sada – Podcrtajte ime Gabriel Debeljuh, o ovom mladiću, ako ga zdravlje i sreća posluže, u naredim godinama mogli biste još puno toga čitati…

(foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ – NAPOCA)

 


Tagovi

Gabriel Debeljuh

Ostale Vijesti