Pixsell
Pixsell

Juniori Lokomotive iznenadili Dinamo i osvojili Kup!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.05.23. | 17:53

Nakon što je Hajduk osvojio Hrvatski nogometni kup za kategoriju kadeta i pionira, juniorski Kup pripao je - Lokomotivi.

Osvajači Hrvatskog nogometnog kupa za juniore su mladi igrači zagrebačke Lokomotive koja je u finalnom dvoboju na riječkoj Krimeji svladala vršnjake iz Dinama golom Fabijana Krivaka u 85. minuti susreta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je Dinamo prividno dominirao većim dijelom susreta, izabranici Nikice Jelavića odigrali su sjajnih posljednjih 30-ak minuta utakmice i pobjedom na kraju upisali zasluženu pobjedu protiv lidera juniorskog prvenstva.

Dva proslavljena hrvatska napadača na teren su poslala prilično jake sastave, s igračima koji iza sebe imaju i seniorskog prvoligaškog iskustva. Nikica Jelavić tako je krenuo s prvotimcem Lokomotive Artom Smakajom te dvojcem koji ima prvoligaškog iskustva, a ovo proljeće brane boje člana 1.NL Jaruna Fabijana Krivaka i Marina Šotičeka. Ivica Senzen, pak, nije koristio usluge Frana Topića i Mateja Šakote, ali je zato na teren poslao čitav sijaset igrača koji su ovog proljeća česti gosti zapisnika Dinamovih seniorskih utakmica - Gabrijel Rukavina, Jakov Gurlica, Moreno Živković, Luka Lukanić i Luka Vrbančić, a u prvoj postavi Dinama krenuo je i Marko Brkljača, koji je početkom sezone stigao iz Hajduka, a sada brani boje drugoligaša Dubrave Tim Kabela. No, mladi Brkljača zbog ozljede morao je napustiti dvoboj u prvom dijelu, a zamijenio ga je Patrik Majdandžić, a sveprisutni stoper Gurlica stao je u veznu liniju.

Prva je zaprijetila Lokomotiva, ali je udarac Marka Batura otišao preko gola. Dinamo je ubrzo preuzeo konce igre, a dosta aktivan bio je Gabrijel Rukavina koji je ordinirao po lijevoj strani Dinamovog napada. Ipak, dvije najveće šanse u prvom dijelu Dinamo je kreirao preko druge strane terena. U 22. minuti Viktor Kanižaj probio je tu desnu stranu, ubacio u peterac, a ranije spomenuti Rukavina - naprosto nevjerojatno - prebacuje praktički prazan gol s četiri metra udaljenosti. Dominik Vincelj već je bio svladan.

Mladi Lokosi zaigrali su s visokim presingom, no pred kraj prvog dijela nekako kao da im je ponestalo snage. Tada je Dinamo kreirao drugu veliku prigodu, no Plavi 9 Zlatan Košćević pucao je iskosa s desne strane, ali nije bio precizan. Na odmor se otišlo s rezultatom 0:0.

Dinamo je bio dosta bolji na otvaranju utakmice, prvi je zaprijetio Vrbančić, a dvije velike šanse Plavi su promašili u 59. Točnije, prvi pokušaj Košćevića Vincelj je obranio nogom, a onda je udarac Gurlice glavom nakon kornera prohujao kraj stative Lokomotivinog gola.

No, što je utakmica odmicala, to je Lokomotiva postajala bolja. U 72. minuti opasan pokušaj imao je Smakaj, a praktički u nastavku akcije, u kojoj je ponovno sudjelovao Smakaj, Šotiček je izbio sam pred Antonija Raića, zaobišao ga, no Majdandžić sjajnim klizećim startom sprječava pogodak.

Lokomotiva je igrala sve bolje, sve je češće stizala do kaznenog prostora Dinama, a onda je stigao i pogodak. Krivak je pokrenuo akciju, dodao do Bartula Karduma koji je ušao četiri minute ranije i sjajnim dodavanjem ponovno proigrava Krivaka, a mladi veznjak Lokosa rutinski poentira za vodstvo svoje momčadi.

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo i Lokomotiva je stigla do trofeja, a njihovi igrači pobjedu su proslavili - bakljadom.

Finale Hrvtaskog nogometnog kupa za juniore

Lokomotiva - Dinamo

Stadion: Krimeja, Rijeka

Strijelci: 1-0 Krivak (85., Kardum)

Lokomotiva (4-3-3): Vincelj - Markanović, Matić, Utrobičić, Zubović - Susak (od 81- Kardum)., Smakaj, Krivak - Batur (od 68. Leko), Matijević, Šotiček (od 93. Baždarić); Trener: Nikica Jelavić

Dinamo (4-1-4-1): Rajić - Gubijan, Gurlica (od 91. Peroš), Živković, Cvetko - Vrbančić - Kanižaj (od 56. Gec), Lukanić, Brkljača (od 41. Majdandžić), Rukavina - Košćević (od 74. Čaić); Trener: Ivica Senzen

Žuti kartoni: Zubović, Krivak (Lokomotiva) / Kanižar, Čaić, Vrbančić (Dinamo)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Finale Kupa pionira

Hajduk - Osijek 3-0

Finale Kupa kadeta

Hajduk - Osijek 3-1

Finale Kupa juniora

Lokomotiva - Dinamo 1-0


Tagovi

Hrvatski nogometni kupDinamo junioriLokomotiva juniori

Ostale Vijesti