Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Senzen nakon senzacije: "Bili smo opasniji i nagradilo nas je", Katinić: "Cilj je osvajanje grupe, spremni smo"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.10.22. | 16:51

"Cijelu utakmicu smo igrali kao momčad, bilo je trenutaka kada su oni dominirali, ali mislim da smo većinu utakmice bili pravi i zasluženo slavili danas."

Juniori Dinama su rezultatom 2:1 su pobijedili Salzburg i tako stigli na 6 osvojenih bodova nakon četiri odigrane utakmice u Ligi prvaka mladih, uz maksimalan učinak na domaćem terenu.

Trener Ivan Senzen nije krio oduševljenje nakon preokreta:

"Stvarno velike čestitke igračima, odigrali su fantastičnu utakmicu. Teško, ali puno bolje nego prva utakmica. Bili smo opasniji i nagradilo nas je s dva gola. S obzirom da je prvo poluvrijeme teklo tako da mi nismo bili lošija momčad, nije bilo puno toga za reći na poluvremenu, nego samo nastaviti ono što smo radili. Gubili smo samo zbog naše jedne greške. Ja sam vjerovao da će biti dobro, trebalo je samo zabiti taj prvi gol. Nakon toga je nekako sve bilo lakše."

Prvo mjesto u skupini znači jednu utakmicu manje u nokaut fazi. Hoće li to sada biti vaš cilj?

"Skupina je teška i zanimljiva. Jedino kod nas nitko nema puni plijen, sve je vrlo blizu. Iduće dvije utakmice su također jako teške, naravno da se pripremamo na pobjedu, da budemo bolji od protivnika, a što će donijeti budućnost, vidjet ćemo."

Maro Katinić, strijelac izjednačujućeg gola kaže:

"Cijelu utakmicu smo igrali kao momčad, bilo je trenutaka kada su oni dominirali, ali mislim da smo većinu utakmice bili pravi i zasluženo slavili danas."

Kako je došlo do gola?

"Bila je poludistanca, ispred mene su bili Topić i Ruškovački, a oni su loptu prebacili do mene i ja sam ju refleksno koljenom ubacio u gol."

Domaći teren je neosvojiv.

"Pobjeđujemo doma, sljedeća utakmica tu kod nas, pripremit ćemo se i onda u London. Moramo gledati na sve frontove, ali cilj je osvajanje grupe, spremni smo."

Fran Topić, strijelac pobjedničkog pogotka kaže:

"Osjećaj je fenomenalan. Znam da smo igrali dobro, dali smo sve od sebe, ginuli na terenu i zasluženo pobijedili."

Prisjetio se i solo akcije koja je vodila do njegovog gola...

"Prvo mi je na pameti bilo da pucam, ali mi je lopta malo pobjega, a onda sam vidio da mi igrači idu u blok pa sam još jednom napravio lažnjak i onda na šut i to je to. Sljedeće kolo igramo doma, pred našom publikom, Milan dolazi ovdje, nadam se da ćemo ih pobijediti i na kraju proći skupinu."


Liga prvaka mladih, 4. kolo

Utorak, 11. listopada

Supina E

Dinamo Zageb - Red Bull Salzburg 2:1

Milan – Chelsea 3:1



Tagovi

Dinamo Zagreb U19Red Bull SalzburgSalzburgLiga prvaka mladih

Ostale Vijesti