Joe Nicholson/USA TODAY Sports
Joe Nicholson/USA TODAY Sports

San se nastavlja: Kreilach u konferencijskom finalu, Real Salt Lake do pobjede u 91. minuti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.11.21. | 08:21

Kansas je vodio sve do 72. minute, a igrač odluke bio je Wood koji je u MLS stigao iz HSV-a.

Real Salt Lake plasirao se u konferencijsko finale playoffa u MLS-u nakon što su rezultatom 1:2 u gostima svladali Sporting Kansas City. Damir Kreilach odigrao je svih 90 minuta, a ključan trenutak susreta dogodio se u prvoj minuti dodanog vremena kad je konačan rezultat postavio Bobby Wood nakon asistencije Marema.

Nakon prvih 45 minuta domaćin je bio u prednosti nakon što je kazneni udarac realizirao prekaljeni škotski napadač Johnny Russell. Povremeni škotski reprezentativac nikad nije zaigrao za nekog od tri škotska velikana, a u MLS-u je od siječnja 2018. godine. Trenutno je peti na vječnoj ljestvici strijelaca s 43 postignuta pogotka za Kansas City, a da bi taj učinak poboljšao morat će pričekati sljedeću sezonu. Najbolji strijelac i legenda Kansasa je Predrag Radosavljević Preki, rođeni Beograđanin koji je za reprezentaciju SAD-a skupio 28 nastupa i 4 pogotka.

Za Sporting Kansas od siječnja 2020. godine igra i Roberto Punčec, ali je on ove sezone u potpunosti ispao iz rotacije te je u sezoni skupio tek tri nastupa, a budući da mu ugovor ističe za točno mjesec dana, za očekivati je da mu novi neće biti ponuđen te da će karijeru nastaviti negdje drugdje.

U sudaru dva bivša igrača Rijeke uspješniji je bio miljenik Armade i trenutno četvrti najbolji strijelac u klupskoj povijesti, Damir Kreilach. Iako je rođen u Vukovaru, Kreilach je pravi Opatijac gdje je proveo cijelo svoje djetinjstvo, a pomalo je nevjerojatno da u dva ogleda u playoffu još uvijek nije upisao pogodak ili asistenciju.

U velikom intervjuu za Germanijak prije točno dva mjeseca, Kreilach je objasnio kako su američki analitičari za Real Salt Lake vjerovali da će ove sezone biti jedna od najgorih momčadi lige pa je tako ovaj uspjeh još veći. Osim toga, istaknuo je kako bi se jednog dana vratio u Rijeku, baš kao i da vjeruje da će MLS u narednih pet do šest godina postati šesta liga svijeta.

U konferencijskom finalu Real Salt Lake očekuje susret protiv dobrih znanaca i osvajača naslova prvaka 'MLS se vratio' od lani, Portland Tibersa. Standardni prvotimac i prava okosnica momčadi Portlanda je Dario Župarić, još jedan bivši igrač Rijeke u MLS-u. 29-godišnjak iz Županje je u svojoj prvoj sezoni u MLS-u osvojio trofej te još jednom pokazao kako se nije šalio kad je izjavio 'dok je Župarića, bit će i trofeja'.

Inače, utakmica između Portlanda i Real Salt Lakea na rasporedu je 5. prosinca, a Portland istu dočekuje pun samopouzdanja. Naime, u posljednjih pet utakmica upisali su pet pobjeda, dok su u posljednjih pet međusobnih ogleda protiv Real Salt Lakea skupili tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, dok je gol razlika 18:9.

Portland je konferencijsko finale osigurao gostujućom pobjedom kod Colorada još prije tri dana, a konačnih 0:1 postavio je Mabiala u 90. minuti susreta.



Tagovi

Damir KreilachMLSMLS PlayoffReal Salt LakeKansasPortland Timbers

Ostale Vijesti