Rob Gray/USA Today Sports
Rob Gray/USA Today Sports

Na putu prema tituli: Momčad bivšeg veznjaka Rijeke nakon penala u četvrtfinale MLS-a

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.11.21. | 08:04

Iduća stanica im je klub preko kojeg su osigurali doigravanje škaricama hrvatskog veznjaka

Bivši veznjak Rijeke i ljubimac Armade Damir Kreilach živi ove sezone nogometni san u američkom MLS-u. U ligi prepunoj nekadašnjih zvijezda europskog nogometa hrvatski nogometaš se ističe kao predvodnik svoje momčadi.



Doigravanje su izborili u posljednjem kolu regularnog dijela i za to je bio zaslužan Kreilach golom škaricama u posljednjoj minuti sudačke nadoknade. U osmini finala dobili su Seattle Sonderse, koji su s obzirom na tablicu u regularnom dijelu bili favoriti. Utakmica se igrala na Lumen Fieldu, domaćem travnjaku Soundersa i svi parametri za prolaz su bili tu. No, naletjeli su na Salt Lake koji ove sezone priređuje neočekivano.

Tako je bilo i u ovoj utakmici. Nakon regularnih 90 minuta bilo je 0:0, a isto je prošlo i s produžecima pa se pristupilo izvođenju penala. Za Real Salt Lake su bili precizni svi, a i Kreilach kao treći izvođač, dok je šesti penal za domaće promašio Rowe, a Glad pogodio za goste.


Rela Salt Lake će u četvrtfinale gdje ih čeka momčad preko koje su se dočepali doigravanja, Sporting Kansas City. Utakmica se igra 28.11. u Kansas Cityju, a bolji iz ovog dvoboja ide u polufinale gdje će igrati protiv boljeg iz utakmice između Colorado Rapidsa i Portland Timbersa.


Tagovi

Damir KreilachMLSMLS Playoff

Ostale Vijesti