REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Salahu pala tržišna vrijednost na TM-u, agent odgovorio na natpise o mogućem odlasku: “Recite mi, odakle vam ovo?”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 11:58

Egipćanin je ove sezone postigao 22 pogotka u pet različitih natjecanja.

Navijači Liverpoola neće po dobrome pamtiti 22./23. sezonu. Iz utrke za naslov prvaka Engleske su odavno ispali, u nokaut fazi Lige prvaka ih je Real Madrid ‘pomeo’, a brojne ozljede u momčadi i činjenica da više nisu jedan od klubova koji ‘ledi krv u žilama’ protivnika natjerala je sve simpatizere kluba da sve glasnije od vlasnika zagovaraju potpunu rekonstrukciju momčadi u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku. Odlazak Sadia Manea pokazao se prevelikim udarcem za momčad, a ni Nunez ni Gakpo nisu uspjeli zamijeniti nevjerojatnog Senegalca. Status prvotimca izgubio je Bobby Firmino koji na kraju sezone odlazi iz kluba, a posljednjih se dana sve više krenulo špekulirati o mogućem odlasku Salaha.

Egipćanin je navodno nezadovoljan manjkom ambicije u klubu. Redsi više nisu ‘sila’, pobjeda protiv Manchester Uniteda (7:0) nije pravilo, već izuzetak, a Egipćanin, koji je navikao na trofeje i najviša ostvarenja, bi prema pisanju francuskih medija mogao karijeru nastaviti u Real Madridu.

No, nedugo po objavi FootMercata da je Salah zainteresiran za odlazak iz kluba i da bi najviše volio karijeru nastaviti u Španjolskoj se oglasio Ramy Abbas Issa, agent egipatskog nogometaša.

“Recite nam, odakle vam ovo kad čak ni Mohammed i ja nismo pričali na tu temu? Molim vas recite nam”, napisao je Abbas na društvenim mrežama.

Inače, TM je nedavno posjetio Premier ligu, a prilikom posljednjeg ažuriranja je Salahova tržišna vrijednost smanjena za 10 milijuna eura pa je tako 30-godišnjak sada ‘težak’ 70 milijuna eura. Iako mu ugovorna obveza ističe tek za dvije godine, u Liverpoolu bi ga, možda, bili spremni prodati te na taj način lakše osigurati sredstva s kojima bi se upustili u ozbiljniju utrku za Bellinghamom i Gvardiolom. Trojac Salah – Firmino – Mane, koji je godinama ‘žario i palio’, uskoro bi mogao postati samo lijepo sjećanje navijača. Mane je već bivši, Firmino će to postat za tri mjeseca, a istim bi putem mogao i Salah nakon čega bi Redsi bili prisiljeni napraviti rekonstrukciju momčadi.

Iako agent egipatskog velemajstora demantira priču, čim se on odlučio na takav potez, očito je da u cijeloj priči nečega zaista ima. Hoće li Salah u ljetnom prijelaznom roku zaista napustiti Liverpool je u ovom trenutku nemoguće predvidjeti, ali o tome se posljednjih dana sve više i više priča. A gdje ima dima…

 


Tagovi

Mohamed SalahLiverpoolLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti