Pixsell
Pixsell

Sahiti: "Ovo mi je najdraži gol u karijeri, svaki je za moju majku"; Šarlija: "Ponosan sam na momčad, prava smo klapa"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 21:15

Junak Derbija te stoper koji se pokazuje kao pojačanje prokomentirali su pobjedu s kojom je Hajduk ostao na vrhu prvenstvene ljestvice

Hajduk je svladao Dinamo u Derbiju pogotkom Emira Sahitija u 59. minuti utakmice. Tim trijumfom Bijeli su zadržali vrh ljestvice i pobjegli su plavima na pet bodova prednosti, uz utakmicu više. Komentar utakmice dao je junak Derbija, Emir Sahiti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ovi ljudi nisu normalni, 90 minuta su navijali za nas. Nevjerojatan osjećaj. Hvala Bogu jer smo pobijedili, čestitam svim navijačima i igračima. Iskoristili smo šansu, pobijedili smo i sad se okrećemo novoj utakmici, idućem derbiju, na Rujevici. Ovo mi je najdraži gol u karijeri. Pred nama je još puno utakmica, moramo biti na razini u svakoj idućoj utakmici", kratko je komentirao Sahiti pobjedu za Max Sport.

Kasnije je još i dodao:

"Imam li energije? Uvijek, ja ću uvijek biti spreman. Kako kaže naš predsjednik, bit će toga još."

Gol je posvetio pokojnoj majci, proslavio ga je rukama u zraku.

"Svaki gol je za nju. Ovo mi je prvi gol u Derbiju na Poljudu, presretan sam."

Zabio je vrhunski, bio je to odličan potez.

"Reakcija je bila super, pogodio sam kut. Ali, moramo ovu utakmicu zaboraviti i krenuti dalje. Svaka čast treneru što je dobro analizirao Dinamo, svi su dali srce, uživamo."

Povjerenje mu je dao i trener Leko, rekao je da njega mogu smijeniti, ali će Emir uvijek igrati u prvih 11.

"Baš sam sretan. Imam njegovo povjerenje. Nadam se da će biti još više golova i asistencija."

Presretan je bio i stoper Zvonimir Šarlija.

"Bio je pravi derbi, čvrst, bez spektakularnog nogometa, kakvi Derbiji uglavnom i jesu. Ulog je bio velik, sretni smo s pobjedom, ali imamo puno prostora za napredak. Uzet ćemo ova tri boda, okrećemo se Rujevici da to potvrdimo, tek je deset kola i prvenstvo nije ni blizu gotovoga."

Sad je plus pet, kako se to čini?

"Iskreno, ne gledam na to, imali smo i veću prednost, bili smo u drami, neki minus, sad opet plus. Ali, kažem, ima još puno utakmica do kraja."

Pohvalio je atmosferu.

"Nevjerojatno, nismo se mogli ni čuti na terenu, gorjelo je cijelu utakmcu. Navijači su ovo zaslužili, što sa člastvom, što sa svakom domaćom i gostujućom utakmicom ove godine i sretan sam zbog njih. Cijeli ovaj tjedan je bio poseban, mogu reći da se i na treninzima vidjelo da smo dobri, baš smo svi kao grupa zajedno, ovo je šlag na tortu."

Je li vam posao bio lakši izlaskom Petkovića?

"On je uz Marka najbolji igrač lige i sigurno je lakše kad on izađe, ali i Drmić je top klasa i bije bilo nešto puno lakše. Oni su imali jalovu inicijativu, mi smo utakmicu tako i pripremili, blokirali šuteve. Ponosan sam na cijelu momčad."

Nakon krize su došle dvije pobjede?

"Nas to ne dira, ali izvana se stvori nervoza i da je u svlačionici cirkus. A nije bilo tako."

Na Rujevici je sad derbi prvi protiv drugoga?

"Rijeka je stvarno odlična, imali su jedan kiks protiv nas tako da imamo za Rijeku maksimalan repekt. Ova pobjeda je psihološki bitnija od same bodovne prednosti", poručio je Šarlija. (nr/tn)



Tagovi

Emir SahitiHajdukDerbiDinamo ZagrebJosip MišićGNK Dinamo

Ostale Vijesti