Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Saga je završena: HNS napokon potpisao ugovor o TV pravima, novi kanali MaxSport 1 i 2

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.05.22. | 12:00

Hrvatski nogomet će kroz četiri godine dobiti 44 milijuna eura na ime TV i marketinških prava Prve HNL, ali neće se sav taj novac dijeliti prvoligašima

U hotelu Westinu je danas nešto prije podneva konačno okončana saga o TV pravima. HNS je potpisao rekordni, povijesni televizijski ugovor s Hrvatskim Telekomom vrijedan 36 milijuna eura kroz četiri godine suradnje. Potpisan je i ugovor oko marketinških prava s jednom kladionicom vrijedan narednih 8 milijuna eura. U konačnici, hrvatski nogomet dobiti će 44 milijuna eura.

“Hvala svima, siguran sam da će ova sredstva pomoći klubovima u podizanju kvalitete. Posebno nas raduje što ovako važne ugovore potpisujemo s tvrtkama koji su dokazani prijatelji i partneri hrvatskog nogometa što nam daje dodatnu vjeru kako ćemo zajedno učiniti našu Prvu ligu, ali i ostala natjecanja još snažnijima, atraktivnijima i kvalitetnijima”, rekao je Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

U ime Hrvatskog Telekoma, predsjednik Uprave Kostas Nebis istaknuo je zadovoljstvo ovom suradnjom.

“Uvijek nastojimo korisnicima pružiti najbolji sadržaj, a hrvatski nogomet definitivno spada u tu kategoriju jer se radi o sadržaju bliskom navijačima svih hrvatskih klubova”.

Inače Nebis je izjavio kako će i njegov sin biti dio te HNL priče jednoga dana, a kako saznajemo ima tu dosta istine s obzirom na to da je Nebis junior jedan od najboljih izdanaka 2009. godišta u Lokomotivi.

Veselje zbog ugovora s javnošću je podijelio i je i Tomislav Svetina, izvršni direktor HNS-a koji je također ovaj ugovor nazvao povijesnim.

“Ovo je zamašnjak za buduće stvari koje će se događati”.

U ime HT-a članica Uprave Nataša Rapaić dodala je kako u Hrvatskoj nogomet ima poseban značaj i status, a HNL nikada niej bila zanimljivija.

"Zadovoljstvo nam je što HT može to uzubuđenje i pozitivne emocije prenijeti hrvatskoj publici".

Inače, prema riječima Marijana Kustića, sljedeći tjedan na sastanku s prvoligašima dogovorit će se raspodjela novca prvoligaškim i ostalim klubovima, definirat će se i novo službeno ime lige (trenutno HT Prva liga), a na ono što najviše zanima gledatelje odgovorio je Richard Brešković, director marketinga HT-a.

“Pustit ćemo u program dva nova kanala, MaxSport 1 i MaxSport 2, korisnici HT-a koji imaju postojeće sportske pakete neće se dodatno naplaćivati. Korisnici MAXtv-a, Iskona i EVOtv-a moći će pratiti kanale MaxSporta, ali oni A1 televizije, Telemacha i Optime neće. Jedna utakmica po kolu bit će na HTV-u, još se pregovaraju kriteriji odnosno redoslijed biranja po kolima”, kazao je Brešković.

Kako neslužbeno saznajemo, komentatori će biti najbolji s hrvatskog tržišta, dakle bit će poznatih lica i glasova s Arene, ali i HNTV-a, a angažirat će se i nova lica.

Uglavnom, testno emitiranje trebalo bi započeti 15. lipnja, a prvi prijenos bi trebao biti Superkup, sedam dana prije prvenstva, bilo ovaj za 2022., bilo onaj neodigrani za 2020. između Dinama i Rijeke.


Tagovi

HNSHNLTV prava

Ostale Vijesti