NK Varaždin
NK Varaždin

Šafarić: "Hajduk nije Marko Livaja, igra protiv Dinama daje nam nadu da možemo"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.02.24. | 12:11

Trener Varaždina Nikola Šafarić i 'desetka' Leon Belcar najavili su utakmicu protiv Hajduka.

Varaždin se nalazi u jeku paklenog rasporeda, nakon dobre igre i minimalnog poraza od Dinama u Zagrebu, i prije gostovanja kod lidera Rijeke, Varaždince očekuje domaći susret protiv Hajduka koji je pobijedio Plave iz Baroknog Grada u posljednjih šest međusobnih utakmica!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Po meni zbog toga jer nam Hajduk ne odgovora po stilu igre. Agresivni su, pritišću vrlo visoko, ne daju ti da izađeš. Posebno je to naglašeno u prvih 20 minuta utakmice", rekao je na današnjoj konferenciji za medije v.d. trenera Varaždina Nikola Šafarić.

Interes za ovaj dvoboj je veliki, igrat će se pred ispunjenim gledalištem Gradskog stadiona u Varaždinu, a favorit u ovom dvoboju ipak je Hajduk.

"Nije Hajduk Livaja niti je Livaja Hajduk. Imaju ogromnu širinu prema naprijed ove polusezone. Tu je Kalinić, Pukštas, Kleinheisler, Sahiti, a i Kalik se diže. Moramo biti vrlo koncentrirani protiv njih i čvrsti. Istrpjeti pod njihovim naletom, odnosno što duže loptu držati u svojem posjedu, jer ako dozvolimo da nas cijelo vrijeme napadaju nećemo se dobro provesti. No, igra protiv Dinama daje nam nadu da to možemo".

Iza Varaždina je dobra predstava u Maksimiru u kojem su zamalo izbjegnuli poraz.

"Bilo je vrlo dobrih stvari u toj utakmici, a što se tiče promašenog penala Dabre to se svakome može dogoditi. Ne bi ga on ni pucao da svojim pristupom i profesionalizmom nije to zaslužio. Od prvog dana kad je došao, radi - to je milina. Bit će veliko pojačanje za nas", rekao je Šafarić koji protiv Hajduka zbog kartona neće moći računati na dva stožerna igrača koji ordiniraju desnom stranom terena, Dimitra Mitrovskog i Marka Vukčevića.

"Marko i Mitar su nama bitni igrači i nedostajat će nam u subotu, ali ne kukamo i ne žalimo se. U svlačionici ima dovoljno dobrih igrača, svi čekaju svoju priliku i kao što sam rekao u proljeće će dobiti svi šansu, a oni koji će je dobiti trebaju je iskoristiti. Idemo odraditi maksimalnu dobru utakmicu. Škaričić je pokazao da može popuniti potrebnu poziciju, baš kao i Nekić u defenzivnoj varijanti, a Drožđek, koji je ušao protiv Dinama, donio je živost, tako da ćemo odgovarajuće popuniti ta mjesta i biti dobri ", zaključio je Šafarić.

Na konferenciji za medije sudjelovao je i Leon Belcar

"Protiv Dinama smo prikazali dobru igru, posebno nakon prvih pola sata u kojima je Dinamo očekivano dominirao. Sličnu stvar možemo očekivati u subotu. Pokazali smo da protiv Dinama možemo, moramo se čvrsto postaviti i vjerovati da možemo doći do pozitivnog rezultata. U prošloj utakmici protiv Hajduka zabio sam svoj prvijenac u HNL-u, ali nismo uspjeli stići do boda. Nadam se da će se to promijeniti. Vjerujem da možemo do bodova, čak i sva tri. Osjećam se sve bolje, dosta pričam sa stručnim stožerom", rekao je Belcar.



Tagovi

Leon BelcarNK VaraždinVaraždinHajdukHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti