Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik NK Varaždin: "Po zakonu brojeva moramo pobijediti Hajduk, a radije bih novi stadion nego obnovu postojećeg"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 08:00

Dražen Vitez dao je intervju za Varaždinske vijesti, a dotaknuo se brojnih tema

U subotu s početkom u 15 sati, nogometaši Varaždina dočekat će Hajduk u sklopu 24. kola Hrvatske nogometne lige. Dvoboj je to u kojem Splićani imaju imperativ pobjede zbog lova na naslov prvaka, no svoju računicu imaju i Varaždinci.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije svega, domaćin želi prekinuti crni niz koji ima protiv Bijelih. Naime, u zadnjih devet međusobnih duela, Varaždin ima devet poraza protiv Hajduka. Uz to, pobjedom bi došli u priliku da s trenutnog 8. mjesta napreduju na prvenstvenoj ljestvici, no to neće samo o njima ovisiti.

O dvoboju protiv Hajduka, ali i drugim temama, govorio je predsjednik Varaždina Dražen Vitez u intervjuu za Varaždinske vijesti.

"Imamo moć za odigrati kvalitetnu utakmicu i pobijedimo Hajduk. Po računu vjerojatnosti, jednom mora doći i pobjeda protiv Hajduka. Nadam se da ćemo slaviti na našem terenu."

Vitez se osvrnuo i na pitanje stadiona.

"Jako puno ulažemo svake sezone u Gradski stadion Varaždin jer smo svake godine podložni licenciranju i želimo što bolje uvjete za naše igrače i navijače. A ako jednog dana Vlada RH odredi da ulazimo i program obnove ili rekonstrukcije, ponovit ću svoje mišljenje da bi bilo puno bolje da ne popravljamo ovo što je staro i derutno iz više razloga. Prometno smo krivo raspoređeni, nemamo dovoljno terena za trening, a tu je i sigurnosni aspekt jer u slučaju evakuacije, stadion je između prometnice i željezničke pruge. Mislim da ako se država već misli uključiti, najbolje bi bilo pronaći novu lokaciju s novim stadionom koji bi bio na ponos grada i županije. Time bismo za sljedećih 50 godina riješili pitanje sportskog stadiona."

Klub je u zimskom prijelaznom roku doveo nove igrače. Predsjednik Varaždina zasad im daje dobru ocjenu.

"Jako smo zadovoljni. Nismo išli grlom u jagode i dovodili previše igrača. Prioritet nam je bio napadač, zasad smo zadovoljni i vjerujem da će se sva pojačanja uklopiti u momčad. Već proitiv Dinama smo vidjeli da je to dobro i da će polučiti dobre rezultate. Da imamo više novaca, možda bi još nekoga i doveli, ali mislim da za to nema potrebe jer smo u prvu momčad priključili neke nove igrače iz našeg omladinskog pogona. Oni će dobivati sve više minuta na terenu i molim sve navijače da budu strpljivi s njima, treba im podrška jer će sigurno biti nekih oscilacija."

Cijeli intervju možete pogledati OVDJE. (G)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždinHajdukNK Hajduk SplitDražen Vitez

Ostale Vijesti