Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Karoglan na mukama zbog jednog igrača, a ima i ozbiljnu dvojbu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.02.24. | 08:01

Ozljeda Miheaela Žapera uzdrmala je redove Bijelih, ali sastav za Varaždin manje-više je poznat

Još se u Hajduku oporavljaju od šoka zbog teške ozljede Mihaela Žapera i postaju svjesni su da će proljeće odraditi bez njega bugući da ga čeka operacija koljena, pa potom i rehabilitacija te je izzgubljen za ovu sezonu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Teret zadnjeg veznog morat će preuzeti Filip Krovinović koji je tu ulogu već igrao dok nije bilo Žapera zbog gripe, ali i ranije, a također postoji mogućnost igranja s dvije 'šestice' jer je stasiti Osječanin obavljao golem dio posla, pokrivao veliki dio terena.

No, koga nema, bez njega se mora, a osim Žapera izvan stroja su još Ivan Perišić, Dario Melnjak, dvojac koji bi sigurno bio u početnoj postavi, a nema ni Francisca Ferra. Pisali smo već o problemima koje ima Karoglan, poglavito zbog ozljede Žapera, no i bez njega mora dobiti u Varaždinu kako bi sjeo na prvo mjesto i napravio pritisak na Dinamo te Rijeku koji se međusobno sastaju u Maksimiru dan nakon.

Neke sitne probleme imali su Yassine Benrahou i Fahd Moufi, ali oni bi trebali biti spremni za proširiti kadar u baroknom gradu.

Sastav je lako predvidjeti sada kada se vratio Marko Livaja, taman kada se ozlijedio Nikola Kalinić koji bi mogao propustiti dva dvoboja s Varaždinom, prvo u prvenstvu, a potom u utorak u Kupu. On je nakon što se vratio nogometu stradao zbog napora, stražnja loža nije izdržala, ali je barem pokazao golom Slaven Belupu da još toga može dati Hajduku kada je zdrav.

Dvojba koju Karoglan ima je na lijvom boku, jer vratio se Ismael Diallo s Afričkog kupa nacija,suigrači su mu po dolasku priredili doček uz tortu i pljesak, a iza sebe će imati radni tjedan treninga, taman da može zaigrati ukoliko trener ne misli drugačije. Zašto? Zato jer je mladi Šimun Hrgović odigrao solidnu partiju protiv Rudeša kao starter, 'probio led' i sad ravnopravno konkurira za lijevi bok. Koga će strateg Bijelih staviti ovisit će o taktici, jer s Diallom bio dobio čvrstinu u obrani, dok bi s Hrgovićem imao veću prodornost prema naprijed.

U posljednju liniju vraća se Filip Uremović kojega je u Kranjčevićevoj zamijenio Josip Elez te bi on i Zvonimir Šarlija trebali biti stoperski par. Desnog beka će igrati Niko Sigur, dvojbu na lijevom boku smo već elaborirali.

Vezni red i napad je najlakše složiti, Krovinović će zauzeti poziciju korektora, dok će dvije 'osmice' biti Rokas Pukštas i Anthony Kalik. Na krilima su mjesta rezervirana za Emira Sahitija i Josipa Brekala, dok će u špicu Livaja koji je nezgodno pao u Zagrebu, ali je odigrao do kraja te će biti spreman za još jednu partiju u kojoj svoju momčad mora voditi do pobjede.

Što se tiče pričuvnih igrača, veći doprinos se sada očekuje od Vadisa Odjidje-Ofoea i Laszla Kleinheislera koji su dovedeni kao velika imena, ali ne pružaju igre u skladu s renomeom te bi se trebali trgnuti.

Tu je još i Leon Dajaku koji koristi na najbolji mogući način kratke epizode u igri, jer je igrao u prosjeku 37 minuta u 19 utakmica postigavši četiri gola uz dvije asistencije. Enigma je Aleksandar Trajkovski od kojega se također više očekivalo, on je u nastavku prvenstva igrao samo 13 minuta, a strpljivo priliku čeka Filip Čuić koji je protiv Belupa upisao prvijenac.



Tagovi

HajdukNK VaraždinMislav KaroglanMihael ŽaperŠimun HrgovićIsmaël DialloHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti