Reuters
Reuters

VIDEO Remi Armenije i Walesa u Jerevanu Hrvatskoj po želji, Vatreni ovise sami o sebi

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 17:00

Obje momčadi trežile su pobjedu koja im je nudila produljenje nade u izravni plasman na Euro, no na kraju je ostalo 1-1

Armenija i Wales su remizirali 1-1 u Jerevanu što je rezultat koji je Hrvatska samo mogla poželjeti jer joj nudi veliku priliku za izravan plasman na Euro 2024. u Njemačkoj nakon što je bila zakomplicirala stvari s dva iznenađujuća poraza

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+).

Start iz snova imala je domaća reprezentacija u Jerevanu, Armenija je povela već u petoj minuti nakon kornera kada je lopta u kaznenom prostoru došla do Zelarajana, a on se izvukao izvan 16 metara te sjajno pucao u donji lijevi kut vratara Warda koji je bio nemoćan i mreža se zatresla za 1-0.

Pogodak Zelarajana možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Tako je i hrvatska reprezentacija dočekala čemu se nadala, a to je osvajanje više bodova od Walesa u posljednja dva kola te da budu ispred Armenije s kojom igraju u utorak u Zagrebu... Idealan je bio scenarij, no do kraja utakmice ostalo je puno.

Malo su se trgnuli gosti nakon primljenog gola, zaprijetio je sa 15 metara Brooks u osmoj minuti, ali je lopta otišla iznad vrata. Ubrzo je i Williams pucao, ali je izborio korner nakon kojega je moglo biti opasno, no Armenci su se spasili.

Na drugoj strani probao je iz velike udaljenosti Bičakčjan, ali je lopta prošla metar od vratnice, a malo neprecizniji udarac u idućoj akciji uputio je Velšanin Moore.

Potom se igra umirila do 37. minute i pokušaja Wilsona iskosa s lijeve strane koji je natjerao Čančarevića na sjajnu intervenciju, jer je izvadio loptu koja je išla u malu mrežu, tik do vratnice.

Ništa nije mogao armenski vratar rođen u Srbiji kada su Velšani izveli u nadoknadi pravu otočku akciju, pa je nakon ubačaja iz auta koji je izveo Roberts glavom zabio Tikinzjan u vlastitu mrežu za veliko slavlje gostiju i razočaranje domaćih. No, taj je rezultat i dalje odgovarao Hrvatskoj koja je još imala sve u svojim rukama. Ni Armeniji niti Walesu remi nije odgovarao, ali Vatrenima jest.

Autogol Tiknizjana možete pogledati OVDJE (SportKlub).

U nastavku se nije događalo ništa posebno do 57. minute i pokušaja Spertsjana s distance koji je otišao preko vrata. Svjesni da im pobjeda produljuje nadu za plasman na prvo veliko natjecanje, domaći su preuzimali više rizika, tako da je Bičakčjan u 61. minuti pogodio gredu, malo je falilo da Armenija ponovno dođe u vodstvo, a nakon što se lopta odbila Ranos je pucao visoko iznad vrata.

I Wales je bio svjestan da mora do pobjede, u 69. minuti sa 25 metara udarac je uputio J. James, ali je Čančarević bio na mjestu.

U 82. minuti je iz dobre situacija pucao Spertsjan, ali je lopta od bloka otišla u korner nakon kojega nije bilo opasnosti. Zato je moglo biti na drugoj strani, ali je Čančarević opet dobro reagirao na dva udarca Velšana. U samoj završnici Wales je bio opasniji, prisilio Armeniju da se brani koja se obranila i na kraju imala još dva obećavajuća pokušaja kada se utakmica otvorila.

ARMENIJA - WALES 1-1 (1-1)

Jerevan. Stadion Republike Vazgen Sargsjan. Gledatelja 14000:. Sudac: Benoit Bastien (Francuska).

Strijelci: 1-0 – Zelarajan (5., Bičakčjan), 1-1 – Tikinzjan (45.+1-ag, Roberts)

Armenija: Čančarević – Arutinjan, Harojan, Calisir, Tikinizjan – Spertsjan, Bičakčjan (od 72. Sevikjan), Iwu (od 64. Harutjunjan) – Dašjan, Zelarajan, Ranos (od 72. Miranjan). Izbornik. Olesandr Petrakov.

Wales: Ward – Rodon, Mepham, Davies, Williams – Roberts (od 79. Broadhead), Ampadu, Brooks (od 50. Johnson), J. James – Moore, Wilson (od 66. D. James). Izbornik: Robert Page.

Žuti kartoni: Harojan (Armenija), Ampadu, J. James, Mephham (Wales)

Crveni kartoni:-



Tagovi

Armenska nogometna reprezentacijavelška nogometna reprezentacijaArmenijaWalesHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti