REUTERS/Anton Vaganov
REUTERS/Anton Vaganov

Ruski portal tvrdi da je Dejan Lovren pod jakim pritiskom HNS-a da se ne vrati u Sankt-Peterburg

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 13:12

Hrvatski reprezentativac ove je sezone kapetan ruskog prvaka, no od zimskih priprema je ozlijeđen i već duže vrijeme se liječi u Zagrebu

Kako javlja Metaratings.ru, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza pozivaju braniča Zenita Dejana Lovrena (32) da se ne vraća u Rusiju.

Sam se igrač, kaže inače dobro obaviješteni portal, planira vratiti u Sankt Peterburg nakon ožujskih utakmica reprezentacija, no odnedavno je pod jakim pritiskom HNS-a, čiji neimenovani ljudi smatraju da bi reprezentativac trebao prekinuti ugovor s ruskim klubom.

U Zenitu znaju za trenutno stanje, ali ne mogu utjecati na to. Klub strahuje da bi Lovren mogao pristati na uvjete nacionalnog saveza i odbiti se vratiti u Sankt Peterburg, piše novinar Ivan Saveljov.

Podsjećamo, Filip Uremović je iskoristio Fifin posebni prijelazni rok i odlučio, prema dostupnim informacijama, zasad samo privremeno, do 30. lipnja, napustiti Rusiju odnosno klub Rubin iz Kazanja. Od ostalih naših igrača u ruskim su klubovima još Nikola Moro, Tin Jedvaj, Filip Mrzljak, Mateo Barać, Danijel Miškić, Zoran Nižić i Silvije Begić.

Hrvatska 26. ožujka na turniru u Dohi igra protiv Slovenije, a tri dana kasnije protiv Bugarske. Igrači prema nedavnoj odluci Fife imaju vremena napustiti ruske (i ukrajinske) klubove i potpisati za nekog drugog do 7. travnja. Lovren je već duže vrijeme ozlijeđen i ruska invazija na Ukrajinu zatekla ga je u Zagrebu. No, sve prethodne ovosezonske utakmice Zenita Lovren je bio kapetan.


Tagovi

Dejan LovrenZenitHrvatska nogometna reprezentacijaHNS

Ostale Vijesti