REUTERS/Anton Vaganov
REUTERS/Anton Vaganov

Direktor Zenita: Lovren mi je potvrdio da su priče o raskidu besmislica i provokacija

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.03.22. | 12:15

Zasad je redove ruskog prvaka napustio samo Ukrajinac Jaroslav Rakickij, klub je njegovoj obitelji i prijateljima poželio “sve najbolje”

Nastavno na pisanje ruskog portal Meta Ratings, koji je objavio da Dejan Lovren ne želi ostati u Rusiji i da kreće u pregovore o raskidu ugovora sa Zenitom, oglasio se direktor ruskog prvaka Aleksandar Medvjedov:

"U kontaktu sam s Dejanom. Potvrdio mi je da je informacija o njegovoj želji za raskidom ugovora besmislica i provokacija", prenosi Medvjedovljeve riječi portal Sports.ru.

Lovren (32) je u Zenitu od ljeta 2020., kad ga je Liverpool prodao za 12 milijuna eura. Dosad je za Petrograđane skupio 47 nastupa, zabio dva gola i dvaput asistirao, ove sezone nerijetko je bio i kapetan.

Ruska invazija na Ukrajinu kao i brojne sankcije koje su nametnute ruskim momčadima i sportašima natjerale su pojedine igrače i na konkretne poteze. Primjerice, ukrajinski branič i Lovrenov suigrač Jaroslav Rakickij odlučio je napustiti Zenit i prije isteka ugovora, a klub mu je to i omogućio.

"Klub i naši navijači zahvaljuju mu se na vremenu provedenom s nama. Prepoznali smo njegov profesionalizam i strast koju je pokazivao igrajući za klub. Želimo Jaroslavu, njegovim prijateljima i obitelji sve najbolje", poručili su iz Zenita.

Od hrvatskih nogometaša, članovi ruskih klubova osim Lovrena su Nikola Moro (Dinamo, Moskva), Mateo Barać (Krilja Sovjetov, Samara), Zoran Nižić (Ahmat, Grozni), Tin Jedvaj (Lokomotiv, Moskva), Silvije Begić i Filip Uremović (Rubin, Kazanj), Danijel Miškić (Ural, Jekaterinburg) i Filip Mrzljak (Ufa).

Međunarodni sindikat profesionalnih nogometaša, Fifpro, zatražio je od Međunarodne udruge nogometnih saveza (FIFA) da omogući igračima koji su u ruskim klubovima jednostrani raskid ugovora zbog stanja rata. Mnogi igrači koji nisu Ukrajinci stoga kalkuliraju i ne žele se izjašnnjavati što će i kada učiniti, no egzodus iz Ruske Federacije velike većine njih je vrlo izvjestan.

 


Tagovi

Dejan LovrenZenitRusija

Ostale Vijesti