Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Rudeš se priopćenjem požalio na suđenje protiv Hajduka: "Sav naš trud poništava se zbog sudačkog previda"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 14:44

Zagrebački klub javno istupio

U jučerašnjem dvoboju u sklopu 14. kola Hrvatske nogometne lige, Hajduk je na Poljudu s minimalnih 1-0 pobijedio Rudeš. Jedini pogodak postigao je Aleksandar Trajkovski u 47. minuti, a Splićani su, iako desetkovani izostancima, odigrali prosječnu utakmicu.

Poslije dvoboja, iz Rudeša su se žalili na suđenje sudačke postave koju je predvodio Dario Bel, a danas su i reagirali priopćenjem putem društvenih mreža.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Priopćenje Rudeša prenosimo u cijelosti:

"Dragi ljubitelji hrvatskog nogometa, na našu žalost i ove smo subote doživjeli da se sav naš trud poništava zbog sudačkog previda. Bile su dvije sporne situacije, u 49. minuti kada je od strane Filipa Uremovića srušen Fran Topić, te u sudačkoj nadoknadi kada su u 16-ercu Hajduka zaustavljeni Pavlović i Tomečak. Također, ovo nije prvi put da smo oštećeni (bile su sporne situacije u okršajima protiv Lokomotive i Osijeka), a što je sudačka komisije kasnije u svojim izvještajima i potvrdila te se - ispričala.

Osim toga, oštećeni smo i u utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Slaven Belupa, kada nije dosuđen 11-erac na početku utakmice nakon starta na Bašiću, a niti zbog igranja rukom u završnici dvoboja. Jedina je olakotna okolnost što taj propust suca nije promijenio konačni ishod.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Situacije su to na koje smo upozoravali odgovorne u HNS-u, ali svi naši prigovori i dalje ne dopiru do njih. Bili smo na sastancima u Savezu, otvoreno apelirali na ravnopravan sudački tretman. Ali jučerašnja utakmica potvrdila nam je da smo stavljeni na ‘ignore’.

S time da se ovo ne događa samo u seniorskoj konkurenciji, nego i u ostalim uzrastima našeg kluba na utakmicama HNL-a, s kojih također dostavljamo sporne situacije. Jer snimamo sve utakmice.

A zanimljivo, kada i javno dignemo svoj glas, najednom nestanu snimke spornih situacija. Vjerojatno jer se strahuje da bi javnost mogla vidjeti kako suci griješe. Mali smo, ali smo hrabri. I borimo se na svim poljima, no ovakve situacije ne idu u dobrobit hrvatskom nogometu", naveli su iz Rudeša. (G)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLsuđenjeSuciVAR suciDario BelNK RudešRudešHajdukNK Hajduk Split

Ostale Vijesti