Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Bijeli teško do pobjede, prvijenac Trajkovskog za diobu prvog mjesta

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 20:01

Hajduk je pobijedio Rudeš 1-0

Hajduk je teže od očekivanog došao do pobjede 1-0 nad Rudešom, no kako je trener Bijelih rekao zanimala su ga samo tri boda. Dojam nije bio tako dobar, a gosti su relativno hrabro odigrali i prikazali se u dobrom svjetlu, čak su imali i neke situacije, pa je tako na kraju bilo i zvižduka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije utakmice Torcida je izvela koreografiju nakon 73. rođendana koji je bio u prošlu subotu, a oslabljeni Hajduk izveo je na teren prigodni kapetan Zvonimir Šarlija s obzirom da su svi prije njega kartonirani, ozlijeđeni ili na klupi. Za sastav Mislava Karoglana ipak je zaigrao Niko Sigur koji se oporavio od ozljede. Također, prije susreta igrači Hajduka su izašli u majicama „Dario, uz tebe smo“, bila je to podrška Melnjaku koji mora na operaciju koljena.

Zanimljivo je da su i gosti koji su imali problema s izostancima u sastav uvrstili 30-godišnjeg debitanta u Hrvatskoj nogometnoj ligi Luku Pavkovića što je raritetan podatak.

Hajduk je prvih pola sata napadao, ali nije bilo izrazitih prilika, dok su gosti pokušavali izaći u kontre i eventualno zaprijetiti. Zanimljivu je formaciju postavio trener gostiju Toni Golem sa visoko pozicioniranim Jakovom Bašićem, bratom blizancem nekadašnjeg prvotimca Bijelih Tome.

Najveću priliku za vodstvo imao je Hajduk u 33. minuti nakon odličnog ubačaja Emira Sahitija, glavom je u efektno pucao Rokas Pukštas, no lopta je pogodila vratnicu.

Nekadašnji Hajdukovac Ivan Pešić mogao je do petog gola svom bivšem klubu u 40. minuti nakon centaršuta je pucao lijevom nogom, no promašio je sa deset metara iskosa.

Na drugoj strani je također moglo biti opasno, sjurio se Sahiti, ali je udarac sa 20 metara otišao iznad vrata. Na odmor su Bijeli ispraćeni zvižducima s tribina, očekivalo se da će fenjeraš biti ranije probijen.

I probijen je na startu drugoga dijela kada je Leon Dajaku koji je tek ušao u igru idealno centrirao za Aleksandra Trajkovskog koji je bio sam na drugoj vratnici i upisao prvijenac za Bijele. Ulaskom Dajakua na lijevo krilo, Sahiti je postao desnokrilni napadač, Sigur desni bek, a Yassine Benrahou klasični ofenzivni vezni.

Ispalo je tako da je Trajkovski odlično nadomjestio Marka Livaju, našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme za slavlje domaćih navijača.

Gosti su u 67. minuti imali dobru prigodu, u padu je sa 12 metara pucao Robin Šimović, ali malo pokraj vrata, čudo je kako je među puno igrača Hajduka došao do prilike za udarac. Golem je nakon primljenog pogotka malo izmiiješao „karte“ na terenu misleći da će doći do izjednačenja.

Torcida je 73. minutu još jednom iskoristila za proslavu 73. rođendana, ovaj put bakljadom i pjesmom „Sretan nam rođendan“ pa je uslijedio kratki prekid zbog smanjenje vidljivosti na terenu. Nakon toga je umalo bilo 2-0 kada je iskusni Ivan Tomečak zamalo poslao loptu u svoju mrežu, no ipak je otišla u korner.

Na drugoj strani je Luka Pasariček imao loptu, uputio je paralelno s vratima, ali nije bilo nikoga, tako da je propala šansa za iznenađenje, no gosti su u nadoknadi imali isto nešto opipljivo, a bila je i tiha provjera VAR-a. No, tu nije bio kraj, Pavlović je imao veliku prigodu glavom u samoj završnici.

HAJDUK - RUDEŠ 1-0 (0-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 13.682. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Marjan Tomas (Vladislavci) i Deni Grofelnik (Valpovo). Četvrti sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). VAR: Ivan Matić (Osijek). AVAR: Kristijan Novosel (Gat).

Strijelci: 1-0 Trajkovski (46., Dajaku)

Hajduk (4-3-3): Lučić – Moufi (od 46. Dajaku), Uremović, Šarlija, Diallo – Pukštas (od 87. Odjidja-Ofoe), Sigur, Žaper – Benrahou (od 72. Kalik), Trajkovski (od 71. Čuić), Sahiti (od 90. Brajković). Trener: Mislav Karoglan.

Rudeš (4-4-2): Marković – Tomečak, Matić, Pavković (od 86. Camara), Pavlović – Topić (od 57. Petković), Pasariček, Vukmanović (od 73, Vidović), Pešić (od 73. Rešetar) – Kovačević (od 57. Šimović), Bašić. Trener: Toni Golem.

Žuti kartoni: Kovačević, Bašić (Rudeš)

Crveni kartoni: -




Tagovi

HajdukNK RudešHrvatska nogometna ligaMislav KaroglanToni GolemAleksandar TrajkovskiLeon DajakuHNL

Ostale Vijesti