Romeo Jozak potvrđen kao sportski direktor Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 14.02.17. | 17:06

Dobre vijesti dobio je i trener Ivajlo Petev kojemu je produžen ugovor.

˝Mogu u ime kluba reći zbog čega smo se odlučili o produženje trenerova ugovora. Odgovor se nameće sam po sebi, pogotovo nakon priprema znamo način na koji funkcionira trener. To nije ostalo neprimijećeno kod nas. Svojim radom u ovih par mjeseci apsolutno je opravdao povjerenje te je s momčadi postigao upravo ono što je bilo izgubljeno odlaskom Zorana Mamića; vratio je harmoniju u momčad, međusobno uvažavanje i povjerenje. Željeli smo pokazati da projekt Dinama funkcionira i dalje na ovim temeljima. Za projekt kluba trener je ključan faktor. To je razlog što smo predložili IO a trener je prihvatio novi ugovor koji će trajati sljedeće tri godine˝ - započeo je glavni direktor Tomislav Svetina te nadodao:  

˝Za Romea Jozaka smo se odlučili jer je čovjek cijeli život u nogometu, koji je bio direktor naše Nogometne škole, postavio temelj škole koja je jedna od najboljih u Europi te je ta škola nastavila na tim temeljima koje je postavio gospodin Jozak. Odlaskom u HNS za tehničkog direktora nastavio ej tradiciju uspjeha. U tom periodu bio je zadužen za struku i sve selekcije. U periodu od 2013. mlađe kategorije HNS-a igrale su na 3 Svjetska prvenstva i 3 Europska prvenstva, dok je A selekcija igrala na SP u Brazilu i Euru u Francuskoj i sve se to događalo za vrijeme Romea Jozaka u HNS-u. Romeo Jozak zna jako puno o nogometu, ova pozicija korak je više u njegovom nogometnom razvoju te njegovim iskustvom i nepresušnom energijom siguran sam da ćemo u tom segmentu dobiti dodatnu kvalitetu i napraviti još veći iskorak. Htio bi se istaknuti i zahvaliti Marijanu Vlaku, koji je novi glavni skaut kluba. Vlak je isto bitan za klub, potpisao je ugovor na četiri godine kao i Romeo Jozak˝ - završio je glavni direktor predstavljanje.

Petevu je dosadašnji ugovor trajao do ljeta 2018. godine, a i on je dobio svije vrijeme za mikrofonom. ˝Zadovoljan sam jer je danas poseban dan za Dinamo. Svi znamo što je bilo prije točno 17 godina. Stoga sam neizmjerno sretan što produžujem ugovor. Imam jedan cilj - da uspijemo. Na tome radimo svaki dan, imamo jedan veliki projekt, napraviti Dinamo konkurentnim klubom u europskim okvirima i napravit ćemo sve da se to jednog dana dogodi. Smatram da imamo dobru simbiozu, da ja razumijem klub, a klub razumje mene i moju viziju. Želim da Dinamovi navijači budu sretni, da imaju europski konkurentan klub˝.

Vrlo raspoložen bio je i Jozak koji je do sad obavljao funkciju tehničkog direktora u nogometnog savezu. ˝Puno je simbolike u današnjem danu. Ovo danas je najveći događaj u mojoj profesionalnoj karijeri i u mom životu. Ovo je velika čast, ova funkcija je obaveza i privilegija. U meni se rasplamsala strast i žar prilikom razgovora za povratak u Dinamo.U HNS-u sam bio na raspolaganju svim Hrvatima, cijeloj državi, međutim uvijek u srcu nosiš jednu ljubav te je ta ljubav u ovom klubu. Bacam se na glavu 200 posto za Dinamo˝.

˝Trener Petev je došao u vrlo teškom trenutku u klub i u kratkom vremenu uspio je sve posložiti. Dinamo nije slučajno 10 puta prvak i nije slučajno igrao u kontinuitetu u skupinama europskih natjecanja, već se radilo planski. Upravo je ovaj potez rađen planski. Nije napravljen pod imperativnom osvajanja prvog mjesta, ali isto tako trener zna koliko nam je važno osvojiti naslov prvaka˝ - izjavio je glavni direktor Svetina za kraj.

Foto: (Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Tomislav SvetinaRomeo JozakIvajlo Petev

Ostale Vijesti