Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Robert Murić za Germanijak: "Bočkaj me stalno pitao za Dinamo, a Nevistiću sam rekao da će biti bolje"

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 10.02.22. | 08:20

Desno krilo Rijeke ima odličnu sezonu iza sebe koju je okrunio pogotkom iz kornera prošli vikend

U pripremi nedjeljnog derbija protiv Rijeke, ime Roberta Murića zasigurno je dva puta podcrtano u bilješkama Nenada Bjelice i njegovih pomoćnika. Rene Poms, stručnjak za defenzivu, posebnu pažnju pokloniti će desnom krilu Rijeke koji je u sjajno je formi tijekom cijele sezone. I teško je bilo za povjerovati da će se Rijeka oduprijeti prodaji već ove zime. Saznajemo da je interesenata za Murića bilo puno. Pričalo se da je Dinamo spreman iskrcati dva milijuna eura za odštetu, da bi mogao u Njemačku, Arapski poluotok… No, Murić je još uvijek na Rujevici. I ako se ne dogodi neki filmski rasplet u pet do 12, tamo će i ostati barem do ljeta. I zadavati glavobolje protivničkim obranama i vratarima… Kao što je prošli vikend to radio s Lokosima i svojim bivšim suigračem Nevistićem kojem je zabio direktno iz kornera.

“Pokušavao sam i prije zabiti iz kornera, ali ovo mi je prvi put da je uspjelo. Nekoliko minute prije tog gola sam probao, ali Nevistić je bio spreman i izbio je loptu. No, meni je bitnije da smo pobijedili Lokomotivu i nakon poraza u Maksimiru vratili se na pobjednički put”, priča nam Robert Murić, koji nije nakon utakmice previše likovao. Bilo je to iz respekta prema dojučerašnjem suigraču Nevistiću.

“Nismo pričali o tome. Sreli smo se na odlasku i rekao sam mu da će biti bolje. On je odličan vratar što je uostalom pokazao i na ovoj utakmici s nekoliko sjajnih obrana”

Robert Murić posebna je priča HNL-a. Nogometno je prohodao u Zagorcu iz Krapine da bi s 15 godina postao član nogometne škole u Maksimiru. Predviđali su mu veliku karijeru u dresu Dinama, ali s navršenih 18 godina Murić je digao sidro i otišao u Ajax. Nisu u Maksimiru blagonaklono gledali kako gube talenta. Bilo je tu svega. Od nervoze pa do prijetnji koje su imale sudski epilog. No, Murić je ostao ustrajan u želji da kao 18-godišnjak napusti Dinamo i ode u Nizozemsku. I to je i učinio.

“Često me pitaju jel’ mi žao što sam kao mlad otišao u inozemstvo i moj odgovor je uvijek isti. To je bila moja odluka u tom trenutku i ne žalim što sam tada otišao. Imao sam jako puno toga za naučiti i što me učinilo boljim igračem”, reći će jasno Murić koji je nakon Ajaxa, Pescare i Brage zatvorio krug i skrasio se na Rujevice prije točno dvije godine.

“Odlično se osjećam u Rijeci i HNL-u i to se vidi na travnjaku. Jako mi je značilo što sam od početka dobio priliku da igram, činim to redovito, a činjenica je da HNL napreduje kao liga i da je postao jako dobro natjecanje. Nemam nikakvih sumnji da sam dobro odabrao odlukom da se vratim u Hrvatsku”.

(2.10) Osijek (3.35) Rijeka (3.60)

Mnogi su uoči sezone gurali Rijeku u prikrajak, u ulogu svojevrsnog statista koji će pratiti utrku Dinama i Osijeka, pa i Hajduka za prvoligaški tron. Međutim, Rijeka je tim i takvima odgovorila sjajnom jeseni koja ih je gurnula u vrh. Bilo je to iznenađenje za sve osim za društvo s Rujevice.

“Ja znam koliko ova ekipa može. Imam veliku vjeru u svoje suigrače i cijelu momčad. Cijelo se vrijeme pričalo 'Rijeka ovo, Rijeka ono', a kada ono Rijeka na vrhu cijelo vrijeme. I nema tu neke posebne tajne. Šutimo i radimo. Održavano atmosferu u momčadi koja je odlična i to se odmah vidi. Naravno, tu je i kvaliteta te trener Tomić koji nas je posložio. Rijeka na vrhu je rezultat svega toga”, jasan je Robert Murić.

A da Rijeka ondje i ostane treba neokrznut proći u nedjelju kroz Gradski vrt. Osijek je sjajna momčad koja se vratila nakon poraza od Belupa i svjesna da im za ostanak u utrci s Dinamom trebaju tri boda protiv Rijeke. No, slično razmišljaju i na Rujevici. Murić nije htio u detalje onoga što ih čeka za vikend…

“Ma svi znamo kako Osijek igra. Čvrsta su ekipa, imaju dobre pojedince i mislim da će to biti dobra utakmica. Ipak je to derbi. Poznajem nekoliko igrača Osijeka. Najviše Ivana Fiolića s kojim sam igrao. Tu je i Karlo Bartolec. No, kvalitetu im daje taj čvrst nogomet. Pa dovoljno je pogledati koliko su golova primili u ovoj sezoni. U nedjelju očekujem jednu tvrdu utakmicu jer bodovi znače puno i njima i nama”,

(2.10) Osijek (3.35) Rijeka (3.60)

Rijeka je u igri na oba fronta. I to je još jedan plus za Tomića i njegovu družinu. No, očito je trener Rijeke i dobar psiholog s obzirom na to da igrači Rijeke redovito spuštaju loptu na zemlju i nisu od velikih najava. U prijevodu, oni pričaju na travnjaku.

“Nadam se da ćemo biti u samom vrhu do kraja prvenstva, biti blizu da budemo u borbi za najviša mjesta. Kup je specifično natjecanje, čeka nas Osijek u polufinalu, ali Kup je uvijek nepredvidljiv i vjerujem da imamo velike šanse napraviti dobar rezultat”.

A dobrom rezultatu svakako će pomoći ostanak našeg sugovornika na Rujevici. Iako je bilo puno zanimanja, on je i dalje tu.

“Da, da bilo je dosta upita, ali ja sam koncentriran samo na Rijeku i davat ću sve za taj klub dok god sam ovdje”.

Jedan od onih koji se upušta u diplomatski misiju nagovaranja je i Petar Bočkaj, dobar Murićev prijatelj, koji ga je zvao da mu se pridruži u Maksimiru pa da tamo nastave gdje su svojevremeno stali…

“Ha, ha… Često se čujem s Perom. Znao je pitati za Dinamo, ali nije dobio nikakav odgovor”, kroz smijeh je završio Murić, jedna od najjačih uzdanica Rijeke u borbi za oba trofeja.

Prva HNL, 23. kolo

Petak, 11. veljače

Šibenik – Hrvatski dragovoljac (18:00)

Subota, 12. veljače

Lokomotiva – Istra 1961 (15:00)

Dinamo – Gorica (17:05)

Nedjelja, 13. veljače

Hajduk – Slaven Belupo (15:00)

Osijek – Rijeka (17:30)

 


 *Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Robert MurićHNK RijekaHNLGNK DinamoPrva HNLRijeka

Ostale Vijesti