Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Murić prešao igricu, zabio direktno iz kornera i vratio Rijeku na vrh, je li previše sanjati o reprezntaciji? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 6min | sub. 05.02.22. | 18:56

Fenomenalna utakmica u kojoj smo mogli uživati od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka!

Nakon što su u Turopolju Bili rutinski pobijedili Goricu (0:4) i na taj način (barem privremeno) došli do drugog mjesta 1.HNL, na Rujevici je uslijedio drugi ogled na današnjem HNL rasporedu u kojem je Rijeka odmjerila snage s Lokomotivom. Konačan rezultat bio je 3:2, a prvo ime utakmice bio je Robert Murić koji je s dva maestralna pogotka potopio sve nade Lokosa da će ove sezone upisati svoju drugu pobjedu na Rujevici. Bila je to jedna fenomenalna utakmica prepuna sjajnih poteza koja definitivno spade među one za koje se voli istaknuti da su ‘najbolja moguća reklama za hrvatski nogomet’.

Rijeka je zagospodarila terenom od samog početka susreta, dok su gosti iz Zagreba glavninu svoje igre bazirali na kontranapadima i općenito brzoj tranziciji. Nakon samo osam minuta Silvio Čabraja bio je prilisljen na promjenu, De Haas je krivo doskočio nakon jednog kornera Murića pa je umjesto njega u igru ušao Soldo. Rijeka je u prvih 10 minuta imala četiri kornera, a najopasniji je bio onaj kad je Murić odlučio izravno pucati na gol, ali Nevistić se nije ‘uspavao’ usprkos tome što je gostujuća tribina njemu iza leđa bila prazna.

Prvih 20-ak minuta bilo je za zaborav. Ni Tomić ni Čabraja nisu imali razloga biti zadovoljni, igralo se presporo i presterilno pa su tako ozbiljne prilike izostale.

U 23.minuti Nevisitć je malo ‘zaplivao’, ali je nekadašnji vratar Rijeke brzo ispravio svoju pogrešku pa tako domaćin nije uspio doći do prednosti.

Dvije minute kasnije – prva prava prilika za Rijeku. Drmić je uposlio Murića na desnoj strani terana, on okomito ulazi u 16-erac, lukavo tuče kroz noge braniča Lokosa, ali njegov udarac brani Nevistić. Rijeka je dobila priliku iz novog kornera ugroziti goste, a onda je sve stalo.

Najbolja lijeva noga HNL-a, a možda i šire, odlučila je drugi put na utakmici pokušati direktno iz kornera. Prvi put je Nevistić bio na mjestu, ali drugi put je upitno bi li dva Ivana Nevistića obranila ovaj majstorski udarac. Direktno iz kornera, kao što je to nekad davno u dresu Hajduka činio Baka Slišković, Robert Murić zabio je pogodak koji je bacio publiku u delirij. Zbog takvih poteza plaća se ulaznica, zbog takvih poteza se voli nogomet. Sedmica Rijeke još jednom je demonstrirala svoj talent, a mnogi igrači ovakav gol ne mogu postići ni da imaju 100 pokušaja. Muriću su, eto, danas bila dovoljna samo dva. Majstorija vrijedna divljenja i definitivno najbolji pogodak dosadašnjeg dijela prvenstva – 1:0

 

Tribine su proključale, prava je šteta što veći broj navijača Rijeke nije ovaj pogodak vidjelo uživo, a na krilima tog zanosa Rijeka je postala još bolja.

Ako je netko mislio da je Murić ispucao svoje majstorstvo za danas, prevario se. U 39.minuti desno krilo Rijeke zabija za povećanje vodstva domaćina. Nije bilo opet iz kornera, ali svejedno je to bio potez koji je natjerao sve prisutne da ustanu i zaplješću. Murić je potegao ‘iz koljena’, Nevistić itekako dobro zna da to Murić može, ali sve je to manje bitno jer se takvi udarci jednostavno ne brane – 2:0

Do kraja prvog poluvremena većih uzbuđenja više nije bilo. Rijeka je zasluženo otišla na predah s prednošću, a ako su točne one priče da je Murić ovog siječnja bio nadomak transfera u Tursku, čelnici Konyaspora nakon današnjeg ogleda zasigurno razmišljaju o tome zašto nisu platili sve ono što je Rijeka za njega tražila tražila.

U nastavku, gosti su prvi zaprijetili nakon što je iz daljine svoj udarac oprobao Aliyu, ali je ipak puno konretnija bila prilika Josipa Drmića iz 55.minute kad je Ivan Nevisitć fenomenalno nogom zaustavio udarac s oko 11 metara.

No, Lokosi su se u 58.minuti vratili u igru.

Po desnoj strani kombinirali su Aliyu i Dabro, a onda je devetka Lokosa snažno i precizno odapela s vrha 16-erca, a njegov udarac završio je u samoj ‘devedesetki’. Majstorija na majstroju – 2:1

Praktički u prvom sljedećem opasnijem napadu, Rijeka ponovno uspijeva povećati prednost. Ampem je ‘upalio turbo’, pretrčao svojeg čuvara kao da ga nema, povratnom loptom pronašao Harisa Vučkića, a slovenski reprezentativac takve prilike zatvorenih očiju pretvara u pogodak – 3:1

Rijeka je i nakon tog pogotka nastavila pritiskati, a malo je nedostajalo da Nevistić u 72.minuti ne bude prisljen četvrti put vaditi loptu iz mreže. Dobro je tukao Selahi s vrha 16-erca, ali je Nevistić ponovno sjajno reagirao te je upravo on najzaslužniji zašto Lokomotiva nije i teže stradala na Rujevici.

Umjesto 4:1, od 79.minute rezultat na semaforu bio je 3:2. Murić je loše reagirao i izgubio loptu na svojoj polovici, Lokomotiva se brzo našla u 16-ercu domaćina, Dabro napamet pronalazi usamljenog Kulenovića, a posuđeni napadač Dinama zabija svojem bivšem klubu. Iz poštovanja prema Rijeci čije je boje branio prošle sezone, Kulenović nije proslavio pogodak, ali mala je to utjeha bila za sve navijače Plavo-bijelih koji na prste jedne ruke mogu nabrojati koliko su puta ove sezone mirno dočekali kraj susreta u 1.HNL – 3:2

Igrala se 85.minuta kad je Cokaj tukao iz slobodnog udaca s 25 metara. Bio je to jako nezgodan udarac veznjaka Lokomotive, ali ipak zamalo neprecizan. Loksi su bacilli sve karte u napad posljednjih do kraja utakmice, ali ipak nisu uspjeli doći do pogotka s kojim bi Rujevicu danas napustili barem s jednim bodom.

Ovom pobjedom Rijeka je ponovno na diobi prvog mjesta, s tim da Dinamo ima dvije utakmice manje u odnosu na momčad s Kvarnera.

U sljedećoj prvenstvenoj utakmici Riječane u Gradskom vrtu dočekuje Osijek, dok Lokomotivu kao domaćina očekuje ogled protiv Istre 1961.

RIJEKA – LOKOMOTIVA 3:2 (Murić 25’, 39’, Vučkić 60’ / Dabro 58’, Kulenović 79’)

Stadion: Rujevica

Sudac: Duje Strukan, VAR: Dario Bel

Strijelci: 1:0 Murić (25’), 2:0 Murić (39’), 2:1 Dabro (58’), 3:1 Vučkić (60’), 3:2 Kulenović (79’)

Žuti kartoni: Solano, Čestić, Vuk (Rijeka) Cokaj, Mersinaj, Kačavenda, Kulenović (Lokomotiva)

Crveni kartoni: /

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović – Solano, Čestić, Velkovski, Vukčević – Selahi, Pavičić (88’ Krešić) – Murić (82’ Bušnja), Vučkić (69’ Gnezda-Čerin), Ampem (82’ Vuk) – Drmić (88’ Obregon)

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić – Cipetić, De Haas (8’ Soldo), Mersinaj, Pivarić (46’ Milićević) – Marić, Cokaj – Aliyu (71’ Kulenović), Kačavenda (71’ Goričan), Stojković (46’ Vasilj) - Dabro

HNL, 22.kolo

Petak, 4. veljače

Slaven Belupo – Šibenik 1:1

Subota 5. veljače

Gorica - Hajduk 0:4

Rijeka - Lokomotiva 3:2

Nedjelja, 6.veljače

Hrvatski dragovoljac - Osijek 15:00

Istra 1961 - Dinamo 17:05

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Robert MurićHNK RijekaRijekaLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti