Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ristovski vrlo upitan za Slaven, još dvojica prvotimaca mogla bi propustiti utakmicu!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.12.23. | 12:30

Utakmica u Astani donijela je pobjedu, ali i probleme treneru Sergeju Jakiroviću

U Dinamu vlada zadovoljstvo nakon pobjede u Astani (2-0), u četvrtom kolu Konferencijske lige, Dinamo je došao na korak do novog europskog proljeća. Pred Dinamom su još četiri utakmice, tri u HNL-u i jedna u Europi i samo u toj europskoj protiv Ballkanija Modri si mogu dopustiti remi, u tri prvenstvene, zaključno s derbijem protiv Hajduka, tražit će puni ulov i približavanje Splićanima uoči zimske stanke.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, pobjeda u dalekom Kazahstanu donijela je i probleme Sergeju Jakiroviću. Njegova momčad u ponedjeljak (17.00 sati, MAX Sport 1) igra u Koprivnici protiv Slavena Belupa, a Dinamov trener ima nekoliko važnih igrača, koji su upitni za utakmicu. Prvo, Stefan Ristovski, koji se ozlijedio u jednom duelu, izgledalo je kao da će odmah napustiti travnjak, izišao je iz igre šepajući. No, stisnuo je zube, nastavio, u drugom dijelu igrao je s povezom ispod koljena. Pregledi, koje je obavio po povratku u Zagreb nisu pokazali nikakvu frakturu, s te strane je to dobra vijest, ali, pitanje je hoće li se oporaviti do ponedjeljka i zaigrati u Koprivnici. Štoviše, prema subotnjim informacijama bliži je tome da propusti utakmicu protiv Slavena, ne želi Jakirović ništa riskirati, Ristovski je potreban u samoj završnici polusezone i ne treba izazivati 'sreću' i riskirati neku težu ozljedu. Premda, poznavajući Ristovskog, ne bismo se kladili da će doista i pauzirati, moguće je da do ponedjeljka tegobe ipak budu manje i on zaigra na Apašu.

A nije Ristovski jedini. Neugodne su udarce u Astani zaradili i Josip Mišić i Marko Bulat. Potonjeg je Jakirović zamijenio već na poluvremenu, Mišić je ipak izdržao da kraja, ali, bol nije nestala i u Maksimiru će vidjeti hoće li se oporaviti do ponedjeljka. Njihova je situacija ipak bolja nego Stefana Ristovskog, izgledniji je njihov nastup, ali, nije isključeno da će Jakirović i njih poštedjeti. Mogao bi od prve minute u Koprivnici zaigrati Petar Sučić, mogao bi se u vezni red vratiti Robert Ljubičić, tu je i Arijan Ademi, koji je će opet ući s klupe. Mišić je igrač s najviše odigranih minuta ove sezone (2129), odmor mu ne bi loše sjeo, a i Bulat je među igračima, koji su stalno u pogonu, 21 utakmica i 1424 minute i vidjet ćemo što će odlučiti Jakirović, hoće li im dati malo predaha ili ih ipak gurnuti u vatru od prve minute.



Tagovi

GNK DinamoSlaven BelupoStefan RistovskiHNLSergej JakirovićJosip MišićMarko BulatHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti