Rijeka u Škotskoj traži potvrdu prolaza u posljednje pretkolo Europske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.08.19. | 17:30

Utakmica počinje u 20 sati i 45 minuta.

Nogometaši Rijeke od 20:45 traže prolaz u posljednje pretkolo Europske lige. Jedini preostali hrvatski predstavnik u ovom natjecanju nosi prednost s Rujevice od 2-0 te će u Škotskoj protiv domaćeg Aberdeena tražiti prolaz dalje s, nadamo se, što manje dramatike.

ODIGRAJ Aberdeen – Rijeka

Škoti igraju tradicionalan otočki nogomet, s puno dugih lopti i preskakanja igre, a fizički su i moćniji od Riječana. Međutim, momčad Igora Bišćana tehnički i taktički puno je potkovanija, a pored možda najvrijednijih eksponata Antonija Mirka Čolaka i Roberta Murića, koji su se upisali u strijelce u prvoj utakmici, tu su još i mladi i vrlo potentni Ivan Lepinjica na zadnjem veznom, Maxwell Acosty na krilu, kao i Tibor Halilović u srcu veznog reda koji se prometnuo u glavnog motora riječke momčadi.

Za ovu utakmicu Bišćan ne može računati na usluge dvojice ozlijeđenih igrača, kapetana Alexandera Gorgona kao i lijevog bočnog Petra Mamića. Za Mamićevu poziciju konkuriraju Smolčić i Raspopovoić, a izgledno je kako će potonji započeti utakmicu, što je i potvrdio sam strateg 'Bijelih'.

Specijalna ponuda Germania Sport kladionice za utakmicu Aberdeen-Rijeka

Osim ovog dvojca, Zagrepčaninu na klupi riječke momčadi neće biti lako ni zbog izostanka Ivana Tomečaka, ali isto tako Aberdeen će biti desetkovan neigranjem njihovog najboljeg igrača Sama Cosgrovea. Osim njihovg glavnog igrača, trener Derek McInnes neće moći računati na Tylora i Brysona koji su također ozlijeđeni.

Iako su poraženi od Gorice u prošlom kolu (2-0), optimizam vlada u riječkom taboru jer su prije toga upisali četiri uzastopne pobjede među kojima i ona protiv Aberdeena.

Podršku Riječanima dao je i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić, koji nije zaboravio an podršku Armade u vremenima kada je ležao u bolnici i čekao transplataciju bubrega.

"I will never forget! Ja sam večeras uz vas! Sretno momci!", napisao je bivši topnik Werdera i Vatrenih.

 

 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Robert MurićAntonio-Mirko ČolakTibor HalilovićIvan LepinjicaIgor BišćanAberdeen

Ostale Vijesti