Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Rijeka šestom pobjedom u nizu preskočila Goricu i poslala Istru u borbu za goli život (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.04.21. | 19:59

Murić, Kulenović i Nevistić osigurali su Rijeci nova tri boda. Itekako važna jer Riječanima slijede dvoboji protiv Osijeka, Hajduka i Dinama

Šestu uzastopnu pobjedu u prvenstvu upisali su večeras nogometaši Rijeke. U regionalnom derbiju svladali su Istru u Puli s 2:1 i tako joj vratili za prošlotjedni poraz u polufinalu Kupa, ali i ne samo to. S ova tri boda Riječani su preuzeli treću poziciju od Gorice, ali i dodatno pobjegli Hajduku na sedam bodova prednosti.

Prvo poluvrijeme gledali smo vrlo dobar nogomet u istarskoj metropoli. Uostalom, to se i očekivalo, jer su i jedni i drugi bili imperativom osvajanja sva tri boda. Prvu priliku vidjeli smo već u petoj minuti, kada je Japanac Hara promašio „mrtvaca“. Išao je jedan na jedan s Nevistićem, no vratar Rijeke bio je uspješniji.

Samo tri minute kasnije Andrijašević je zaprijetio dalekometnim udarcem, koji je otišao malo iznad grede, a onda se desetak minuta kasnije mreža tresla prvi put na utakmici. I to domaća. Zatresao ju je Murić vrlo lijepim i preciznim udarcem s ruba 16 metara. Murić, inače, igra u vrlo dobroj formi i ovo mu je već osmi gol u sezoni.

Pogledajte ga OVDJE.

Isti igrač zaslužan je i za drugi gol Riječana. Bilo je to u 36 minuti. Murić je ovaj put asistirao, a Kulenović nije imao težak posao te je upisao svoj sedmi gol u sezoni.

Drugi pogodak Rijeke pogledajte OVDJE.

Inače, domaćini su se bunili i negodovali prema gostima, jer je na začetku te akcije Blagojević ostao ležati na sredini terena. Gosti su se pravili nijemi i nastavili su kontru iz koje je u konačnici pao pogodak. Međutim, treba biti iskren i priznati da su si domaćini sami zakuhali, jer su katastrofalnom reakcijom obrane sami predali loptu Riječanima, koji su to nekoliko sekundi kasnije kaznili.

Rijeka je u tim trenucima bila opasnija i konkretnija te je preko Tomečaka u 42. minuti mogla zaključiti utakmicu, no Lučić je spasio Istru i, kako se tri minute kasnije pokazalo, dao joj nadu u bolji rezultat.

Naime, u posljednjoj minuti regularnog vremena u prvom poluvremenu, Galilea je skrenuo smjer lopte i zabio na asistenciju Blagojevića. Nakon provjere VAR-a pogodak je priznat s petominutnim iščekivanjem tako da se na odmor otišlo s rezultatom 2:1 u korist gostiju.

Pogodak Istre pogledajte OVDJE.

Za razliku od prvog poluvremena, drugo nije bilo toliko dobro, iako ga je novom dobrom prilikom otvorio Hara. Čak je i prošao Nevistića, ali je otišao previše u stranu i pogodio samo vanjski dio mreže.

Nakon toga gledali smo prilično tvrdu, rastrganu utakmicu. Previše uzbuđenja nije bilo ni pred jednim vratima, što znači da se Rijeka uspješno branila, a Istra bezuspješno napadala.

Istina, mogli su domaćini do važnog boda u 85. minuti, no novi Harin pokušaj, ovaj put s desetak metara, ponovno je obranio Nevistić, koji je uz Murića bio riječki junak.

S ova tri boda Rijeka se prometnula u prvog kandidata za treće mjesto, ali i napunila samopouzdanjem pred tri derbija koja joj slijede. Prvi protiv Rijeke za vikend, zatim gostuje kod Hajduka pa će ugostiti Dinamo.

S druge strane, Istra je i dalje u problemima. Ovo joj je četvrti uzastopni prvenstveni poraz i nalazi se na pretposljednjoj poziciji sa samo jednim bodom prednosti ispred Lokomotive.



Tagovi

HNK RijekaIstra 1961Prva HNLRobert MurićIvan Nevistić

Ostale Vijesti