Riječani pod dugim cijevima odradili trening u Istanbulu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.07.16. | 14:18

Rijeka započinje svoju europsku avanturu sutra, utakmicom u Istanbulu protiv domaćeg Basaksehira.

Sutra natjecanje u europskim natjecanjima ove sezone počinje i za Rijeku, koja s početkom u 19:30 po srednjeeuropskom vremenu u Istanbulu igra prvu utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za Europa ligu protiv Istanbul Basaksehira.

U užareni Istanbul, potresen nedavnim političkim nemirima, Rijeka putuje oprezna, ali i osokoljena dobrim uvodom u sezonu. Unatoč prodaji nekolicine važnih igrača, momčad Matjaža Keka s dvije je uvjerljive pobjede (Split 3-0 i Istra 4-1) ušla u novu sezonu.

Stoga im ne manjka samopouzdanja, odradili su trening u Istanbulu pod prismotrom dugih cijevi, što je ovih dana normalna pojava u Turskoj.

„Čeka nas jak protivnik, prava europska utakmica. Basaksehir ima puno odličnih igrača, ali su prije svega odlična ekipa“, izjavio je za klupske stranice veznjak Mate Maleš.

Marko Vešović pak smatra da je bolje da se prva utakmica igra u gostima.

„Basaksehir je ozbiljan protivnik s puno dobrih pojedinaca koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Moramo biti pametni, mudri i strpljivi. Vjerujem da ćemo napraviti što bolji rezultat i u atmosferi kao što je bila protiv Istre napraviti iskorak u Europi“, optimističan je Vešović.

Trener Matjaž Kek je na put poveo sve igrače osim novopridošlih Ivana Martića te Franka Andrijaševića, a evo što je on između ostalog imao za reći ususret sutrašnjeg dvoboja:

„Basaksehir je izuzetno jaka ekipa, ali s druge strane izazovna momčad za nas. Kvalitetni su, ostali su isti kao i prošle sezone gdje su bili osvježenje turskog prvenstva. Mi se moramo orijentirati na svoje dobre igre i probleme. Igrači su svjesni, a na kraju krajeva i željni igre u Istanbulu“, tradicionalno odmjereno tvrdi slovenski stručnjak. 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Matjaž KekMarko VešovićMate MalešIstanbul Basaksehir

Ostale Vijesti