Action images
Action images

Reprezentativac Nizozemske šokirao svijet: "Kao dijete krijumčario sam kokain"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 14:27

On je najmlađi debitant u povijesti Eura, prošlu sezonu proveo je na Otoku, ali njegova životna priča puno je zanimljivija nego što mnogi misle.

Jetro Willems je kao veoma mlad postao 'zvijezda'.

Vjerovali ili ne, ovaj 26-godišnji lijevi bek najmlađi je debitant u povijesti Eura. Sa samo 18 godina i 71 danom debitirao je na Euru 2012. godine protiv Danske, a odluka tadašnjeg izbornika van Maarwijka nije bila nimalo teška budući da je tih godina Willems izgledao kao netko tko će u godinama u kojima je sada biti najbolji igrač svijeta na svojoj poziciji.

Na njegovu žalost, stvari se baš i nisu tako posložile.

No, Willems je još ranije od te svoje 18 godine živio zanimljiv život. Naime, u jednom razgovoru s nekadašnjim igračem Ajaxa i Intera Andyjem van der Meijdeom Willems je šokirao nogometni svijet priznanjem da je kao dijete - krijumčario kokain!?

"U jednom smo trenutku ostali bez novca. Čak i kad smo se zaposlili, nije ostalo dovoljno novca. Tada su moji roditelji rekli da ćemo švercati drogu", rekao je današnji branič Eintrachta pa nastavio:

"Žrtvovao sam se kad sam vidio da moji roditelji to ne mogu učiniti sami. Roditelji su razgovarali sa mnom o tome, ali ako to moram učiniti za svoju obitelj, jednostavno ću to učiniti ", istaknuo je 26-godišnjak koji je za Nizozemsku skupio 22 nastupa. On je rođen na otoku Curacaou, nekadašnjoj nizozemskoj koloniji koja se nalazi na Karibima. Krijumčario je samo jednom, a to se dogodilo kad se njegova obitelj doselila u Nizozemsku

"Zalijepili su mi ga (kokain) oko nogu. Ponašao sam se vrlo čudno, ali oni zapravo ne obraćaju pažnju na djecu"

Kad je stigao u Nizozemsku, to je za obitelj značilo novi početak:

“To je bilo svjetlo za nas. Sve je prošlo u redu, dobili su posao i sve je jednostavno prošlo. Sve što želim je da nikada više ne dođem u tu situaciju", zaključio je Jetro Willems.

Razgovor za nizozemske medije u izvornom obliku pročitajte OVDJE.


Tagovi

Jetro WillemsIz drugog kuta

Ostale Vijesti