Remek (ne)djelo: U tri utakmice skrivio tri penala, zabio dva autogola i pocrvenio

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.09.19. | 10:57

Suigrač iz noćne more

Cirkular iz Sportinga započeo je vlastitim rukama, zapravo preciznije je reći nogama, uništavati sezonu lisabonskih zeleno-bijelih na utakmici protiv Rio Avea. Sporting je poražen 2:3, a sva tri gola primili su iz penala, sva tri skrivio je, pogađate, Sebastian Coates. Kaos je započeo u šestoj minuti kad je srušio Mehdija Taremija i požutio. Njegovi su do starta drugog dijela vratili prednost, ali ne mogu njegovi suigrači popravljati, koliko ovaj može, s oproštenjem, usrati. Četiri minute uoči kraja potvrdio je svoje remek djelo skrivivši drugi penal, ponovo na istom igraču, za 2:2, a u 89. minuti skrivio je penal i treći put na susretu te za nagradu pocrvenio. Mnogi svjetski mediji zaključili su izvještaj s te utakmice sa „teško može gore“, ali Coates ih je sve prevario. Naravno da može, ako se zovete Sebastian Coates.

Utakmicu protiv Boaviste je preskočio radi crvenog, ali vratio se taman za Europu... I novu katastrofu.

Sredinom prošlog tjedna Sporting je ugostio PSV u Europa ligi i ponovo izgubio, ponovo rezultatom 3:2, a tragičar je ponovo bio, pogađate, urugvajski stoper. U 25. minuti zabio je u vlastitu mrežu i Portugalce posljedično koštao bodova na teškom gostovanju.

Jučer je u portugalskom prvenstvu stavio točku na i svog remek nedjela. Naime, Sporting je ponovo poražen, ovaj put 2:1 od Famelicaa, a lisabonski antijunak ponovo je udario. Ovaj put je izravno izbio sva tri boda svojima jer je dvije minute uoči kraja susreta opet bio strijelac u vlastitu mrežu.

Tri utakmice, tri skrivljena penala, dva autogola i crveni. Sjedi jedan!

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Sebastian CoatesSporting LisabonLiverpoolPrimera

Ostale Vijesti