Real zamalo prokockao veliko vodstvo, Courtois junak u zadnjim minutama

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.09.19. | 15:58

Dva različita poluvremena Kraljevskog kluba.

Odigrana je utakmica četvrtog kola španjolske Primere u kojoj je Real na Santiago Bernabeu svladao Levante rezultatom 3:2.

Real je od samog početka nametnuo svoju igru i pritisnuo protivnika na njegovoj polovici. U 25. minuti domaćin napokon koristi svoju igru te preko Benzeme dolazi u vodstvo. Carvajal je sjajno ubacio sa desne strane, a Francuz još boljom reakcijom posprema loptu glavom za 1:0.

Samo šest minuta kasnije Madriđani preko istog igrača povećavaju vodstvo. Real uje odigrao brzu akciju, lopta je došla do Jamesa, a on nesebično odigrava za Benzemu, koji prizemnim udarcem matira Fernandez Abarisa za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena domaćini su došli i do trećeg pogotka. Junioe Vinicius je prošao po desnoj strani te sjajnom loptom uposlio samog Casemira, kojem nije bio problem zabiti za 3:0.

Na početku drugog poluvremena, točnije u 49. minuti, gosti dolaze do smanjenja rezultata. Clerc je prošao po lijevoj strani i oštrom prizemnom loptom pronašao bivšeg Realovca Mayorala, koji je pobjegao obrani domaćih i prizemnim udarcem matirao Courtoisa za 3:1.

Nakon pogotka Real je nastavio pritiskati domaće tražeći novi pogodak, redale su se prilike, a u 62. minuti i dolaze do gola, no sudac ga uz pomoć VAR-a poništava.

I kako to biva u nogometu, Levante u 75. minuti naplaćuje promašaje domaćih i preko Meleroa zabija za 3:2. Gosti su odigrali uigranu kombinaciju iz kornera, Campana je nabacio loptu na drugu vratnicu, gdje je Melero sjajno zatvorio i doveo utakmicu u koliku toliku neizvjesnost.

Levante je do kraja utakmice skoro stigao do izjednačenja, no Courtois je u 92. minuti fenomenalnom obranom spriječio Mayorala da napravi veliko iznenađenje i otme svom bivšem klubu već osvojena tri boda.

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Thibaut CourtoisKarim Benzema

Ostale Vijesti