Real u post Ronaldovoj eri: Za 300 milijuna eura dovode novi pogon momčadi (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.07.18. | 09:56

Ova četiri igrača budućnost su Kraljevskog kluba.

Kraljevski klub i novi/stari prvak Europe pred dovođenjem je belgijskog dvojca Thibauta Courtoisa i Edena Hazarda iz Chelseaja. Svi znamo da je Courtois ponajbolji golman svijeta, već godinama brani na najvišoj razini, proglašen je najboljim golmanom Svjetskog prvenstva i njegovo najbolje vrijeme tek dolazi. Dovođenjem Courtoisa Real je osigurao mjesto prvog golmana za vidljivu budućnost, a njegova cijena trebala bi biti oko 40 milijuna eura što i nije puno za golmana takvog kalibra.

Nema nikakve dileme da je Eden Hazard trenutno jedan od najboljih igrača na svijetu, a s 27 godina u pravom je razdoblju za transfer, ali i ulogu karijere. Upravo bi on trebao biti novi Realov Ronaldo i preuzeti ulogu napadačkog motora momčadi. Real će za njega navodno izdvojiti čak 190 milijuna eura što bi značilo da će samo belgijski dvojac platiti oko 250 milijuna eura. Strašan iznos, no Hazard vrijedi, bio je ponajbolji igrač Mundijala, a prošle sezone je za Chelsea u prvenstvu zabio 12 golova.

Sa suprotne strane od Hazarda bit će mladi Brazilac Vinicius kojeg je Real još odavno zakapario, ali je tek kad je navršio 18 godina transfer postao služben. Za 40 milijuna eura stigao je iz Flamenga, a radi se o jednom od najvećih talenata te zemlje koja je dana nebrojeno mnogo kvalitetnih nogometaša. Viniciusa svi uspoređuju s Neymarom zbog sličnog profila igre, a jasno je da Real na njemu planira graditi budućnost i od njega napraviti novu brazilsku zvijezdu. Hoće li odmah biti u prvoj postavi teško je tvrditi, no za potrebe ovog teksta o pojačanjima uvrstili smo ga na lijevo krilo.

Obrana se isto neće previše mijenjati, trojica ostaju, a na desni bok bi umjesto Carvajala mogao ući Alvaro Odriozola, sjajni mladi bek koji je stigao iz Sociedada za visokih 40 milijuna eura i koji je budućnost Španjolske na toj poziciji. Radi se o igraču čiji je napredak u posljednjih godinu dana strelovit, a bio je i član reprezentacije u Rusiji.

Moguće je da Real dovode i napadača do kraja prijelaznog roka, no ne vjerujemo u potpunu demontažu momčadi, Benzema bi prema svemu sudeći mogao ostati u klubu. Ramos je tu, Marcelo je tu, a naš Luka Modrić će vrlo vjerojatno odigrati još jednu sezonu na najvišoj razini, pogotovo sada kada se potvrdio kao jedan od najboljih igrača na svijetu. On će i dalje biti srce Reala. Ovako bi to trebalo izgledati:

(Foto: Action Images/FootballUser)

 


Tagovi

Thibaut CourtoisAlvaro OdriozolaEden HazardVinicius Junior

Ostale Vijesti