Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Petković se nakon Rovinja žalio na koljeno! Ali, bit će spreman za Lokomotivu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 11:00

Dinamova 'devetka' odradila je u petak cijeli trening i predvodit će napad Modrih protiv Lokomotive

Nakon slobodnog četvrtka Sergej Jakirović u petak je ponovno okupio momčad, odradili su Modri prvi trening u 'operaciji Lokomotiva'. Počelo je proljeće zamjenom domaćinstva s 'lokosima', što jest u skladu s propisima, ali baca novu mrlju na HNS i HNL. Ako netko ne može pet dana očistiti teren od snijega i pripremiti ga za utakmicu, onda se treba zapitati kakva nam je liga i kakvi su nam klubovi. Raznih zahtjeva ćete pronaći u pravilima za licenciranje, od broja parking mjesta do jačine osvjetljenja iz reflektora, ali sam teren, travnjak. to valjda nije bitno, može biti bilokakav i nitko ne odgovara ako se na njemu ne može igrati!? I eto, počinje proljetni dio prvenstva s dvije promjene domaćinstva (Rudeš-Osijek i Lokomotiva-Dinamo), uz pitanje hoćemo li tako još i čitavu veljaču, ako tereni budu u lošem stanju? Vrijeme je da se HNS konačno posveti HNL-u i pitanju infrastrukture, jer, ovo prerasta u sve veći cirkus i vraća nas duboko u prošlost.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tako će se Dinamo na otvaranju drugog dijela prvenstva umjesto u Kranjčevićevoj, predstaviti u Maksimiru, u utorak protiv Lokomotive, a najvažnija vijest iz Dinama glasi: Bruno Petković bit će spreman za tu utakmicu! Sjećate se, Petković je zadnju utakmicu u Rovinju protiv Slaska napustio svojevoljno i ljutito, igralo se u nenormalnim uvjetima i Petković je u jednom trenutku vidio da više ne može te je otišao s terena, iako je Jakirović imao drukčije zamisli, htio je udarnu momčad isprobati 70 minuta. Petković je izišao u 52. minuti. No, bio je tu očito i neki nesporazum, sve je ispalo nespretno, ali ne bi trebalo imati trajnije posljedice. Kako smo kasnije doznali, Petković se doista požalio na bol u koljenu, imao je manjih problema tijekom priprema, no, sad je sve u redu. Petković je po dolasku u Zagreb iz Istre obavio dodatne preglede, da se vidi postoji li neki teži problem, međutim, zdrav je i spreman, odradio je u petak cijeli trening i potpuno ga izdržao.

Tako da će Jakirović, ne bude li nepredviđenih problema u iduća tri dana, imati na raspolaganju protiv Lokomotive, praktički, kompletnu momčad. Jedino je upitan Dino Perić, koji je i zadnje dane u Rovinju radio po posebnom programu, a nije sigurno niti da će u prvih 11 zaigrati Japanac Takuya Ogiwara, u ovom je trenutku poziciji na lijevom boku bliži Mauro Perković.



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićBruno PetkovićHNL

Ostale Vijesti