Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Rapsodija i rekord riječke mladosti u režiji dvojice 'gastarbajtera', s više 30 udaraca na gol u treće pretkolo!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.08.23. | 22:00

Pašalić i Ivanović, koji je zabio i hat-trick, svojim su majstorijama raspametili Rujevicu i pokrenuli stroj, koji je potpuno 'samljeo' nedoraslog suparnika (6-1)

Baš - rapsodija! Sjajnu je partiju odigrali su Riječani, poklonili (6-1) Dukagjiniju svoju najveću europsku pobjedu u 100. europskom nastupu i u velikom stilu potvrdili plasman u treće pretkolo Konferencijske lige. Mlada, poletna, raspucana Rijeka, s više od 30 udaraca prema golu Kosovara, bila je to sjajna predstava Jakirovićeve momčadi!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nema boljeg načina za opis riječku dominaciju u prvom dijelu od konkretnih brojki. Imali su Riječani 16 udaraca prema vratima, 10 u okvir gola, tri pogotka, greda i, uz to, nekoliko fantastičnih obrana Haxhihamze, koji je zaradio benificirani staž! Briljirala je Rijeka u prvih 45 minuta, a i pogoci su bili baš takvi - briljantni. Prvi je pogodio Pašalić, nakon kornera, natrčao je na 'svijeću' i s vrha šesnaesterca iz voleja pogodio neobranjivo. Bio je to treći čin trilogije u samo nekoliko minuta. Prvo je dvaput izvozao istog igrača na 20-ak metara od gola pa ljevicom zamalo promašio rašlje, potom je pucao iz slobodnog udarca, ali bila je to jedna od tih odličnih obrana gostujućeg vratara. No, onda ga je Pašalić probio i sve je bilo lakše.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Redale su se šanse, promašio je Selahi za koji centimetar, zatim je Haxhihamza skinuo dobar pokušaj Ivanovića, pa još jednom Selahi, pa Pašalić u gredu... No, nije to bila večer u kojoj će promašaji doći glave, već večer u kojoj se lepršava, napadačka igra Rijeke morala nagraditi. Janković je lijepo proigrao Franju Ivanovića, on hladnokrvno matirao vratara. Prvijenac Pašalića, potom i prvijenac Ivanovića, dva mlada Hrvata iz Njemačke pripremili su pravi 'gastarbajterski' šou na Rujevici. Nije ih omeo niti pogodak Zulfijia, dobro je pogodio, od grede, jer ubrzo je Ivanović zabio i svoj drugi gol. Okrenuo je sam čitavu obranu Dukagjinija i pogodio u kut. Pravo je osvježenje taj Ivanović, vidjelo se još na pripremama da bi mogao biti pojačanje, silna energija, okomit, gladan lopte i prilike...Na početku sezone bio je u sjeni Obregona, ali sad je dobio priliku od prve minute i sjajno je iskoristio. Dobro, Dukagjini nije pravo mjerilo, ali Ivanović je svoje napravio, na vrhunski način i sjajno se nametnuo. Isto vrijedi i za Pašalića, koji također dosad nije igrao u prvih 11, u četvrtak je pokazao da nije slučajno bio u Dortmundu i hrvatskoj U21 reprezentaciji. Nije Jakirović dobio samo prolaz u iduće pretkolo, dobio je i dvojac Pašalić-Ivanović.

Nastavak je donio i nastavak Rijekine dominacije, redale su se prilike, prvo Banda pa tri-četiri puta Djouahra, jedna je lopta bila na granicu prelaska preko gol-crte, Haxhihamza je vješto izbacio vratio loptu u igralište, teško je dokazati je li bio pogodak, sudac je kazao da nije. Ali, nešto kasnije zabio je Goda nakon kornera, glavom. Raspjevala se sjajno popunjena Rujevica, gotovo sedam tisuća ljudi na tribinama, nogomet kakav svi žele igrati i protiv jačih suparnika od kosovskih nogometaša. Uspio je, iz tko zna kojeg pokušaja, zabiti i Djouahra, potom je Ivanović zabio i hat-trick, a mogla je pobjeda biti i izraženija, Djouahra, Pašalić, Ivanović..., mogli su zabiti još koji, Haxhihamza nastavio je po svome. Ali, dobro je i ovako, Rijeka je europski živa, Jakirović je dobio sve što je želio od ove utakmice, razigralo se nekoliko mladih igrača, poraz u derbiju od Hajduka polako pada u zaborav. Udarci na gol? Stalo je na brojci 33.

Rijeka - Dukagjini 6-1

Rijeka. Stadion: Rujevica. Gledatelja: 6827. Sudac: Jamie Robinson (Sjeverna Irska). Pomoćnici: Paul Robinson i Ryan Kelsey (Sjeverna Irska).

RIJEKA: Labrović - Veiga, Radeljić, Dilaver (od 66. Galešić), Goda - Banda (od 66. Hodža), Selahi (od 56. Ilinković) - Janković (od 46. Djouahra), Fruk (od 46. Liber), Pašalić - Ivanović. Trener: Sergej Jakirović.

DUKAGJINI: Haxhihamza (od 89.Muhaxhiri) - Daliku, Syla, Basri, Kameraj - Hugo, Conceicao (od 46.Morina), Feka - Zulfiji, Santos (od 56. Pllana), Shala (od 56. Neziri). Trener: Agoni Ramadani.

Strijelci: 1-0 - Pašalić (27.), 2-0 - Ivanović (39., Janković), 2-1 - Zulfiji (42.), 3-1 - Ivanović (45.), 4-1 - Goda (64.), 5-1 - Djouahra (81.), 6-1 - Ivanović (90., Liber).

Žuti kartoni: Haxhihamza, Kameraj (Dukagjini)

Crveni kartoni:



Tagovi

HNK RijekaKonferencijska ligaDukagjiniFranjo IvanovićMarco PašalićSergej Jakirović

Ostale Vijesti